SIKKER SEJR I KØBENHAVNSK FRYSEBOKS

I en isnende kold Bavnehøj Arena tog NFH den første sejr efter EM-pausen.

KØBENHAVN, FOLKETIDENDE: Det var næsten med vanter på fingrene at NFH onsdag aften tog en pligtsejr over Ajax, der ligger tredjesidst i kvindernes Håndboldliga.

Termometeret i den ældgamle Bavnehøj Arena på Vesterbro i København kunne knapt snige sig op på 15 grader, men NFH fik dog trods alt varmen og gav de medrejsende supportere en sejr at varme sig på.

Det var efter en første halvleg, hvor gæsterne kom planmæssigt foran 7-3 og 11-6, men gik så scoringsmæssigt i dvale i ni minutter, dog uden at Ajax kom meget tættere på. Det sørgerede en velspillende Cecilie Greve for i målet.

Det var dog en slutning på første halvleg, hvor der blev begået alt for mange tekniske fejl og hjemmeholdet fik reduceret til 12-15 inden Marie-Helene Sajka fik gjort det til halvlegsstillingen 12-16 på et straffekast.

En firemålsføring ved anden halvlegs start virkede umiddelbart betryggende og det var den også.

Godt nok kom Ajax op og kun var bagud med tre mål ved stillingen 16-19, men så gik NFH over til 5:1-formation i forsvaret, og det gav to kontramuligheder til Elma Halilcevic, der scorede sikkert.

Værterne forsøgte sig med syv mod seksspil, men det gav også et par scoringer i tomt mål og med en føring på mellem fire og seks mål gennem det sidste kvarter af anden halvleg var NFH's sejr, der slutteligt lød på 31-26 aldrig i fare.

FotoDet der aldrig blev den store håndboldnydelse, men to vigtige point til NFH, der med sejren avancerer til fjerdepladsen i Håndboldligaen.

Læs mere om kampen i Folketidende torsdag.

• Nikita van der Vliet scorede fire gange i sejren på 31-26 over Ajax. Foto: Hans Kurt Frederiksen