Silkeborg sikrer femtepladsen med sejr

Med en sejr på 2-1 over Horsens sikrede Silkeborg sig femtepladsen i Superligaen søndag eftermiddag.

Det var gråvejr, og det lugtede ikke ligefrem af fodboldfest, da Horsens tog imod Silkeborg søndag eftermiddag i en betydningsløs fodboldkamp, som gæsterne vandt med 2-1.

Kaimar Saag stod for begge Silkeborgs mål, der betyder, at Troels Bechs mandskab slutter som nummer fem i denne sæsons Superliga.

Netop femtepladsen var det eneste, de to hold havde at spille for, idet nedrykningen var afværget på forhånd. Det lagde en dæmper på intensitet og spænding kampen igennem.

Til gengæld kunne spillerne agere uden nerver, og begge hold gik da også målrettet efter sejren. Der var flere gode offensive aktioner i begge ender både før og efter pausen.

Hos Horsens kom Gilberto Macena frem til et par pæne chancer i første halvleg, hvor brasilianeren var tættest på, da han ramte stolpen efter cirka 25 minutters spil.

Kort for inden havde Henrik "Tømrer" Pedersen stået for det et godt og spektakulært forsøg i den anden ende, da han fra en spids position med hælen bugserede bolden lige over mål.

I stedet var det altså Kaimar Saag, der bragte Silkeborg foran med 1-0, og den estiske angriber stod også for 2-0-målet, da han udnyttede en fejl i Horsens-forsvaret kort inde i anden halvleg.

I det hele taget bød anden halvleg på flere ukoncentrerede aktioner. Det virkede til, at spillerne var på vej på sommerferie, og det øgede fejlprocenten hos især Horsens.

Der kom dog lidt dramatik og spænding til sidst i kampen, da Niels Lodberg udnyttede straffesparket begået mod Morten Rasmussen.

Horsens jagtede til sidst en udligning, men det lykkedes ikke for hjemmeholdet og dermed vandt Silkeborg kampen, der allerede er kommet i glemmebogen.

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer