Annonce
Sport

Skal udnytte trætte europæiske ben

Sidst Team Esbjerg var på besøg i Nykøbing, hvor dette billede er fra, røg vestjyderne ud af pokalturneringen. I aften gælder det de to holds møde i Håndboldligaen, hvor NFH skal forsøge at gentage bedriften. Foto: Flemming K. Karlsen

NFH møder Team Esbjerg, der har travlt med Champions League.

NYKØBING NFH har lige nu kun en enkelt turnering at tænke på og rette fokus hen imod. Nemlig den hjemlige Håndboldliga, da de ikke formåede at kvalificere sig til gruppespillet i European League.

Helt anderledes forholder det sig for aftenens modstander Team Esbjerg, der kæmper en indædt kamp blandt Europas allerbedste mandskaber for at komme videre til de afgørende kampe i Champions League.

Således var vestjyderne i den forgangne weekend på tur til den ungarske hovedstad Budapest for at møde FTC Rail Cargo, hvor de overraskende vandt 28-24 og dermed har en fin mulighed for videre avancement. Det kræver en sejr over Krim Mercator fra Slovenien på søndag hjemme i Esbjerg.

Netop de hårde europæiske strabadser håber NFH-træner Jakob Larsen, at falstringerne kan drage fordel af i aften.

Der skal NFH slå til

- Man kan håbe på, at de er lidt udmattede ovenpå en lang rejse til Budapest og en lang bustur til Nykøbing en onsdag aften. Når man spiller rigtig mange kampe, som de gør, så vil der være dage, hvor man ikke har det samme overskud, og der skal vi slå til, konstaterer Jakob Larsen, der håber på, at Team Esbjerg har en af de dage i aften, ellers kan det godt blive særdeles vanskeligt, erkender han.

- Kommer de i et europæisk gear og bare kører på, så får vi det rigtig svært, mener træneren, der har en plan om at køre kampen op i et højt tempo, der måske kan tappe de vestjyske spillere for kræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har slået vestjyderne

Team Esbjerg har været stærkt spillende i denne sæson og blandt andet slået medbejlerne til DM-titlen Odense to gange. Men NFH har som bare et ud af to danske mandskaber slået Team Esbjerg i denne sæson.

Det skete 7. september hvor NFH overraskende vandt 28-24 i pokalturneringens ottendelsfinale hjemme i Lånlet Arena.

- Så vi har bevist, at det kan lade sig gøre, siger Jakob Larsen, der dog udmærket er klar over, at det vestjyske mandskab står langt stærkere mandskabsmæssigt nu end den aften først i september.

Her manglede Team Esbjerg den norske landsholdsstreg Vilde Mortensen Ingstad, og sidenhen er den spanske landsholdsspiler Nerea Pena kommet til.

Vestjyderne må dog fortsat undvære den hollandske verdensstjerne Estavana Polman, der er korsbåndsskadet, og landsholdsspiller Line Jørgensen, der er på barsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lang forberedelse

NFH har ikke været i kamp siden forrige mandag, hvor man tabte 29-31 i Viborg, så Jakob Larsen har haft alle muligheder for at forberede sig grundigt til aftenens kamp.

- Arbejdet har været i gang i over en uge, så jeg forventer, at vi står knivskarpt til opgøret, siger Jakob Larsen, der ikke har skader i truppen at slås med.

Det er fortsat ikke muligt at overvære kampen i Lånlet Arena, men klubben har sørget for livestreaming direkte på Facebook. Kampen kan naturligvis også følges på Radio SydhavsØerne med kampstart kl. 19:30.

  • Sidst Team Esbjerg var på besøg i Nykøbing, hvor dette billede er fra, røg vestjyderne ud af pokalturneringen. I aften gælder det de to holds møde i Håndboldligaen, hvor NFH skal forsøge at gentage bedriften. Foto: Flemming K. Karlsen
Annonce
Sport

Så skete det endelig - Nykøbing FC tog en kæmpe skalp

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Annonce
Annonce
Dølle

Claus må "skjule sin identitet": - Jeg blev ked af det, da jeg hørte det

Sport

Så skete det endelig - Nykøbing FC tog en kæmpe skalp

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

112

21-årigs sindssyge kørsel: Vaskeægte vanvid

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Mette sælger dem, men hvem i alverden køber dem i maj?

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Lokal nyt

Regionsråds-politiker bryder med sit parti

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

112

Niels-Christian blev jagtet gennem mark: Så brød helvede løs

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Annonce
Annonce
Dølle

Tilfreds Dølle-formand: Det overrasker mig

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Indland

86.000 danskere er afhængige

112

Fik slag i hovedet på marken

Dølle

- De kalder mig da Tine Tiskone

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Guldborgsund

René fordobler overskuddet