Sød pokalhævn til United over City

Manchester United vandt med hjælp fra Anders Lindegaard og Paul Scholes pokalopgøret mod Manchester City 3-2.

Det gjorde ondt langt ind i alle Manchester United-tilhængeres hjerter, da klubben tabte 1-6 til lokalrivalerne fra Manchester City i slutningen af oktober.

Men en smule af smerten og skammen forsvandt formentlig med søndagens 3-2-sejr i FA Cuppens tredje runde på Citys hjemmebane, Etihad Stadium.

United var endda godt på vej mod en storsejr ved pausestillingen 3-0, men Manchester City fik trods en mand i undertal scoret to gange og kunne med lidt held endda have fremtvunget uafgjort og en ny kamp.

Wayne Rooney gav Manchester United en kanonstart med en scoring allerede efter 10 minutters spil, hvor han nåede højest i en hovedstødsduel.

Kort efter blev Manchester Citys Vincent Kompany vist ud efter en tackling, der i dommerens øjne var for grov.

Det øgede presset på hjemmeholdets mål, og United udnyttede overtallet til at score yderligere to gange ved Danny Welbeck og Wayne Rooney.

Det lugtede af en afklapsning ved pausen, hvor Anders Lindegaard - der endnu engang blev foretrukket i målet frem for David De Gea - kun havde måttet ud i en enkelt spektakulær redning.

Men United faldt i kadence og tillod to scoringer af henholdsvis Aleksandar Kolarov og Sergio Agüero.

Det første blev scoret direkte på et frispark, som Anders Lindegaard ikke havde mange muligheder for at forhindre, men danskeren så derimod ikke alt for godt ud ved det andet.

Her sprællede han forgæves og gav Sergio Agüero en ripost inde foran mål, hvilket argentineren udnyttede.

Det var dog veteranen Paul Scholes, der begik den største fejl i forbindelse med scoringen.

Den 37-årige midtbanespiller fik et overraskende comeback i kampen, efter at have skrevet kontrakt for resten af sæsonen med den klub, han har repræsenteret i 17 sæsoner.

Scholes er tænkt som backup for en skaderamt United-defensiv, men ser dog ud til at skulle have banket lidt rust af, inden han rammer sit tidligere niveau.

Manchester City satsede hele butikken i slutfasen og havde et par dødboldchancer, der kunne være blevet farlige, men det blev altså ved de 3-2 og sejr til United.