Sønderjyske neutraliserer Esbjerg i fjerde is-finale

Med en sikker 4-1-udesejr over Esbjerg i den fjerde DM-finale fører Sønderjyske nu med 3-1 i kampe.

Esbjergs ishockeyherrer var ude af stand til at lave endnu et enestående comeback, da vestjyderne mødte Sønderjyske på hjemmebane fredag aften.

I den fjerde DM-finale mellem de to klubber vandt Sønderjyske en overbevisende 4-1-sejr og fører nu med 3-1 i kampe.

Dermed mangler Sønderjyske kun en enkelt sejr i finaleserien for at kunne kalde sig dansk mester igen. Der spilles bedst af syv kampe.

Allerede i første periode byggede Sønderjyske fundamentet for sejren med to scoringer på under seks minutter.

Først gjorde Patrick Asselin det til 1-0 efter ni minutter, inden Thomas Spelling efter 15 minutter øgede til 2-0 med et skud, hvor pucken blev sat helt oppe i højre hjørne.

I anden periode blev der slet ikke scoret, hvilket var godt nyt for Sønderjyske. Vojens-mandskabet havde smidt en 4-1-føring i den seneste finalekamp, så der var stor respekt for Esbjergs offensiv.

Efter lidt over et minuts spil i tredje periode lukkede Anders Overmark kampen med et flot langskud til 3-0.

Det var Overmarks andet mål i slutspillet. Og det må siges at være godt timet, efter at det kun blev til et enkelt mål i 35 kampe i grundspillet for Overmark.

Esbjergs Aaron Lee fik reduceret til 1-3 og satsede ved at tage målmanden ud i de sidste minutter af kampen.

Men det udnyttede Sønderjyskes Cory Quirk straks til at sende 4-1-scoringen i et tomt bur.

Den femte finalekamp spilles i Vojens på søndag klokken 14.30.

• Anders Overmark scorede til 1-3 jubler sammen med Nick Dineen. Foto: POLFOTO/Jan Korsgaard