Sønderjyske straffer Esbjerg i første DM-finale

Esbjerg spillede hårdt i de to første perioder mod Sønderjyske, der straffede gæsterne i powerplay.

De regerende mestre fra Sønderjyske vandt torsdag det første slag om DM-guldet med 4-2 over Esbjerg.

Esbjerg-træner Mark Pederson var undervejs så frustreret, at han i anden periode blev udvist for at smide et håndklæde ind på isen.

Temperamentet kom generelt til at spille en hovedrolle i den første finale, da Esbjerg spillede langt hårdere end de Sønderjyske værter.

Det medførte en lang række vestjyske to-minutters-udvisninger, som blev straffet hårdt af hjemmeholdet - ofte med en scoring til følge.

Efter godt fire minutter udnyttede Sønderjyskes Warren Peters hjemmeholdets første powerplay til at bringe værterne på 1-0.

I anden periode øgede Thomas Spelling til 2-0, efter at Esbjergs Marc Derlago ikke fik staven på en Sønderjyske-pasning. Spelling udnyttede sikkert den lille gave.

Yderligere to gange i anden periode fik Sønderjyske scoret i powerplay. Først ved Spelling og senere gjorde Nick Dinesen det til 4-0.

I begyndelsen af tredje periode fik Esbjerg skabt et lille håb om et comeback, da Lasse Bang reducerede til 1-4.

Sønderjyskes Warren Peters bankede lidt senere gæsternes Lasse Bang i isen med sin stav. Blodet flød, og Peters blev idømt en matchstraf. Sønderjyske-spilleren kan samtidig se frem til minimum en spilledags karantæne.

Med få minutter tilbage fik Kyle Wharton scoret til 2-4 for Esbjerg, der ikke kom nærmere overraskelsen.

De to hold mødes igen på søndag i Esbjerg. Finalen afgøres i en bedst-af-syv-serie.