Spanien henter bronze efter svensk drama

Trods godt spil af Sverige måtte holdet se sig slået 23-24 af Spanien i kampen om VM-bronze.

Sverige så længe ud til at hente et sæt overraskende bronzemedaljer ved VM i herrehåndbold, men måtte i sidste ende se sig slået 23-24 af Spanien, der har været en af favoritterne til at vinde guld, men som måtte se sig slået ud i semifinalen af Danmark.

Anført af en storspillende Johan Sjöstrand i målet førte Sverige kampen til 10 minutter inde i anden halvleg. Men pludselig mistede hjemmeholdet pusten, og Spanien kunne gå fra at være bagud 13-16 til at føre 19-16.

Kræfterne var simpelthen ikke længere til stede hos svenskerne, der især i angrebsspillet havde problemer med samspillet og derfor både fik spillet en spanier fri og kastet bolden ud over sidelinjen.

Selvom Sjøstrand - der til dagligt kender mange af spanierne fra sin klub FC Barcelona - stadig blev ved med at hive den ene store redning op efter den anden, så kunne han ikke ene mand gøre forskellen.

Svenskerne kom på både 21-21 og 22-22, men spanierne var bare lige det skarpere, da det gjaldt. Selvom Roberto Garcia og Iker Romero fik udvisninger inden for de sidste 10 minutter, så formåede svenskerne ikke at udnytte det.

Tværtimod kunne Spanien - med et par tvivlsomme dommerkendelser i ryggen - lukke kampen med et par scoringer uden at svenskerne formåede at slå igen.

Spanien sikrede sig dermed sit første sæt medaljer siden EM-sølvet i 2006. Sverige har ikke vundet medalje siden EM-guldet i 2002.