Spanien løb fra Tyskland og er i VM-semifinalen

Med en fænomenal slutspurt sikrede de spanske håndboldherrer sig en billet til semifinalen ved VM på hjemmebane.

Semifinalen mod Tyskland endte med de klare cifre 28-24 i spansk favør, men slutresultatet er misvisende i forhold til den intense, tætte og meget velspillede kvartfinale.

Undervejs stod der både 5-5, 10-10, 15-15 og 20-20 på måltavlen. Cifre, der med al tydelighed fortæller historien om en uhyre jævnbyrdig affære foran tilskuerne i Zaragoza.

Men tyskerne gik kolde i slutfasen. Med 11 minutter igen af opgøret viste måltavlen 21-21, men herefter faldt der fem spanske scoringer på stribe, og så var semifinalebilletten sikret og tyskerne på vej hjem.

Fra kampens begyndelse var der stor tænding hos begge mandskaber, og begge hold var i den grad klar fra start og godt forberedt.

Tyskerne havde analyseret og forstået, at det kan betale sig at løbe stærkt med spanierne, der gerne vil skifte flere spillere ud mellem forsvar og angreb.

Samtidig havde tyskerne - indtil slutfasen - godt styr på Spaniens uhyre stærke stregspiller Julen Aguinagalde.

Anført af en velspillende målmand Silvio Heinevetter overlevede tyskerne det spanske pres i kampens begyndelse, og da Spanien forsøgte sig med et offensivt forsvar, svarede tyskerne igen med fine indspil til stregen.

Tyskerne var foran 7-5, men Victor Tomás var flyvende på den spanske højre fløj og satte fem af spaniernes otte første mål ind.

Den spanske målmand Arpad Sterbik fik ingen god start på kampen. Lynhurtigt skiftede spanierne ud mellem stængerne, og José Manuel Sierra fik hurtigt noget bedre fat i de tyske afslutninger, og han var kampen igennem en vigtig mand for Spanien.

Tyskerne gik til pause foran 14-12, men sluttede første halvleg to mand i undertal, og især den sidste udvisning var decideret tåbelig. Spanierne udnyttede straks efter pausen overtallet og gik fra 12-14 til 17-15, men tyskerne kom igen.

Med et kvarter igen stod den 20-20, men så gik det galt for de undertippede tyskere.

Spanien holdt niveau, tyskerne gik i stå, begik dumme angrebsfejl og mistede grebet om Aguinagalde på den spanske streg, og så løb værterne fra tyskerne og kunne juble.

Spanien møder i semifinalen Slovenien, der tidligere onsdag besejrede Rusland.