Ståle Solbakken og Köln kan skimte toppen

Med en 2-0-sejr over Hoffenheim er Ståle Solbakken og FC Köln efterhånden ude af sæsonstartens krise.

Ståle Solbakken ser efterhånden ud til at have kæmpet sig selv og FC Köln ud af den krise, som nærmest startede samtidig med Solbakkens tiltrædelse i den tyske klub i sommer.

Nordmandens mandskab vandt søndag 2-0 på hjemmebane over Hoffenheim i Bundesligaen, og FC Köln har nu 10 point efter syv kampe. Dermed kan holdet begynde at skimte toppen af ligaen, hvor Bayern München ligger i spidsen med 18 point.

Det var anden sejr i træk, efter at Köln i sidste runde slog Bayer Leverkusen på udebane med hele 4-1.

Sæsonen blev ellers indledt med noget af et drama i Köln, da Ståle Solbakken valgte at flå anførerbindet af klubbens helt store profil, Lukas Podolski.

Det medførte ramaskrig i Kölns sportspresse, som lagde et stort pres på Solbakken forud for sæsonens første kamp.

Den blev på hjemmebane tabt med 0-3 til Wolfsburg, og i anden runde fik FC Köln en øretæve på 1-5 af Schalke 04.

Det fik de tyske medier til at spekulere i en tidlig fyreseddel til Ståle Solbakken, men både klubbens ledelse og spillerne - heriblandt Lukas Podolski - var hurtigt ude og bakke op om den tidligere FC København-træner.

Og netop Lukas Podolski har trods polemikken om anførerbindet vist sig at være en vigtig brik for Ståle Solbakken.

Søndag havde han en afgørende fod med i begge Kölns mål, da han først lagde op til Mate Jajalos føringsmål efter 20 minutter, og i anden halvleg afgjorde Podolski kampen med et flot mål til slutresultatet 2-0.

Lukas Podolski har dermed tegnet sig for fire af Kölns 13 mål i denne sæson.