Stærk hollænder knuser al modstand i kvindernes VM-løb

Cykelrytteren Anna van der Breen (helt til venstre) sikrede hollandsk guld for andet år i træk ved kvindernes VM i linjeløb. Foto: Heinz-Peter Bader/Reuters

Cykelrytteren Anna van der Breggen tog guldet i kvindernes VM-linjeløb, mens danskerne var langt fra medalje.

Ingen kunne hamle op med hollænderen Anna van der Breggen i kvindernes linjeløb ved cykel-VM i Innsbruck i Østrig.

28-årige van der Breggen kørte fra alt og alle på den hårde og kuperede rute og vandt guld foran Amanda Spratt fra Australien og Tatiana Guderzo fra Italien.

Spratt var hele 3 minutter og 42 sekunder langsommere, da hun trillede over stregen som dagens næstbedste. Med sejren kan van der Breggen kalde sig både OL- og VM-guldvinder.

Det er andet år i træk, at en hollænder snupper VM-guld hos kvinderne. Sidste år løb Chantal Blaak med det hele og overtog dermed tronen fra danske Amalie Dideriksen, som vandt året forinden.

De danske landsholdsryttere var et stykke fra de forreste. Cecilie Uttrup Ludwig opnåede den bedste placering blandt danskerne med en 23.-plads.

Uttrup var 7 minutter og 22 sekunder efter den hollandske guldvinder. Annika Langvad kom ind lidt efter på 37.-pladsen.

Van der Breggens imponerende soloridt blev indledt langt fra mål. Hollænderen kørte alene de sidste 40 kilometer på den svære rute og vandt med den største margin i næsten 30 år.

- Jeg kendte ikke tiderne. Jeg vidste ingenting. Så jeg blev ved helt til stregen. Jeg troede først på det på målstregen. Det er fantastisk, siger hun ifølge nyhedsbureauet AP.

- Jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg havde kørt for tidligt. Men jeg tog chancen, og jeg blev nødt til at køre afsted, siger van der Breggen.