Stort drama i Maribo: Scorede afgørende mål i sidste minut

Stor jubel i Team Sydhavsøerne efter den tiende sejr på stribe. Foto: Ingrid Riis
Intet kan tilsyneladende slå Team Sydhavsøerne ud i øjeblikket.

MARIBO: Team Sydhavsøerne er simpelthen uovervindelige for tiden.

Uanset hvor galt det ser ud, har spillerne altid en vej ud af problemerne.

Således også mod HC Odense, der havde alle muligheder for at tage en sejr med hjem, men alt held og marginaler, var med lollikkerne i slutfasen.

Hjemmeholdet kom skidt i gang.  Fynboerne kunne bringe sig foran med 4-1, og havde også chancen for at komme på 5-1, men Oliver Larsen i målet reddede en kontra fra Nikolai Aleksandrovietz.

Herfra kom Team Sydhavsøerne bedre i gang da Oskar Hare fik udlignet til 6-6, og lollikkerne fik også bragt sig foran med to mål for første gang ved stillingen 12-10.

Bagkæden var dog svækket af de mange skader, og efter et kvarter måtte Kristian Lund Vukman udgå efter en kollision med reklamebanden bagved målet. Han kom dog på banen igen fra anden halvlegs start.

Forsvaret havde ikke fat, og lod de tunge skytter fra HC Odense få for let spil. Især Dines Kjeldgaard havde kløe i skudarmen, og scorede syv gange i første halvleg for gæsterne.

En tomålsføring blev mod slutningen ædt op, og kort før pausen kunne HC Odense udligne til 18-18.

Det forsvar, der ikke havde fat i første halvleg, fik heller aldrig fat efter pausen, og frem for alt var der alt for få redninger.

Dem havde HC Odenses keeper Mathias Mosegaard flere af, og derfor kunne gæsterne trække fra i en periode i anden halvleg.

Emil Sønderskov gjorde hvad han kunne for holde Team Sydhavsøerne inde i kampen med mange scoringer fra højre back, og hans scoringer betød at gæsterne aldrig stak helt af.

Odenses syv mod seksspil gennem hele anden halvleg var gift for Team Sydhavsøernes forsvar, der først til allersidst fik fat.

Hjemmeholdet havde muligheden for at kontakt igen med fem minutter tilbage, men Kristian Lund Vukman med bolden væk ved stillingen 31-32.

Udligningen kom dog ved Pauli Mittún til 32-32, men HC Odense fik igen scoret til 32-33 ved Jacob Lyck, og så troede de knapt 800 tilskuere ikke på det meget længere.

Men Frederik Kiszka udlignede til 33-33, på det efterfølgende angreb, kom der endelige en redning fra Oliver Larsen, og med et minut tilbage smed han med største selvfølgelighed bolden ned i det tomme mål til 34-33 med under et minut tilbage.

Fynboerne havde et sidste skud i bøssen, men fik ikke afsluttet med effekt, og så kunne Oskar Hare kaste sig ned over bolden, og med syv sekunder igen var sejren sikret.

Med sejren tager Team Sydhavsøerne et nyt stort skridt mod toppen i 1. division.