Annonce
Sport

Stortalent kroner vild sæson med tredje VM på fem måneder

Oscar Fisker Mølgaards spillestil bliver af eksperter sammenlignet med ishockeyikonet Frans Nielsens. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
18-årige Oscar Fisker Mølgaard er brudt igennem på topniveau og tager lørdag hul på sæsonens tredje VM.

Hvis Oscar Fisker Mølgaard indimellem har svært ved at finde tid i kalenderen, er det til at forstå. Egentlig er det danske ishockeytalent stadig U18-spiller, men det er, som om han lige nu dukker op alle vegne.

Fintællingen viser, at Mølgaard alene i denne sæson har spillet for tre forskellige hold i sin klub, HV71 i Sverige, og for tre forskellige danske landshold.

Lørdag eftermiddag tager han hul på sit tredje VM på fem måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der har været gang i den og meget at se til. Jeg har forsøgt at nyde det, selv om der har stået meget på programmet. Det har bare været et vanvittigt fedt år, siger den unge nordjyde.

Han begyndte sæsonen på U20-niveau i HV71, men skader på seniorholdet gav i efteråret den dengang 17-årige center chancen i den bedste svenske række, SHL, en af Europas bedste ligaer.

Det gjorde han så godt, at han blev valgt igen og igen og stod noteret for 41 kampe, da SHL-sæsonen sluttede. Derefter var der også lige tid til slutspil med klubbens U20- og U18-hold.

- For et år siden havde jeg ikke regnet med, at det skulle udvikle sig sådan, så da jeg fik muligheden i SHL, var jeg selvfølgelig nervøs. Men jeg sagde også til mig selv, at jeg skulle sørge for at vise mig frem.

- Jeg spillede simpelt i starten og viste trænerne, at de kunne stole på mig, og så blev det til mere og mere spilletid. Jeg har vel bare grebet chancen, forklarer Oscar Fisker Mølgaard.

Det var et godt billede på hans travle sæson, da han i april forlod A-landsholdets træningslejr for at tage til Frankrig for at spille VM med U18-landsholdet. Tilbage i december var han også til VM på U20-niveau.

Mølgaards gennembrud kommer, netop som en stor spillergeneration er på vej på pension, og dansk ishockey skriger på nye centere af internationalt format.

Det gør derfor teenageren ekstra interessant, at flere eksperter peger på, at han i spillestil minder ikke så lidt om Frans Nielsen.

- Det har jeg hørt før, men det er svært at sammenligne mig selv med ham. Han var en vanvittig klog spiller og måske den største, vi har haft i Danmark.

- Ligesom ham er jeg tovejscenter. Jeg har styrker defensivt og vil også gerne være med i offensiven. Jeg er disciplineret, og det er nok også det, jeg har overlevet på i SHL, siger Oscar Fisker Mølgaard.

Med hans indtræden på A-landsholdet er der skrevet endnu et kapitel i den efterhånden tykke bog om fædre og sønner på det danske ishockeylandshold.

Oscar Fisker Mølgaard spiller lørdag sin første kamp på højeste VM-niveau mod Ungarn i finske Tampere. Samme by som hans far, Lars Mølgaard, debuterede ved A-VM i 2003.

Det var første gang, Danmark var med i det bedste selskab, og det blev samtidig far Mølgaards sjette og sidste VM-turnering.

- Det er en sjov historie, og det er da noget, vi har snakket om, siger Oscar Fisker Mølgaard.

/ritzau/

  • Ishockeylandsholdet møder Slovenien
    Oscar Fisker Mølgaards spillestil bliver af eksperter sammenlignet med ishockeyikonet Frans Nielsens. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Annonce
Annonce
112

21-årigs sindssyge kørsel: Vaskeægte vanvid

Dølle

Storebededag er væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Mette sælger dem, men hvem i alverden køber dem i maj?

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

112

Niels Christian blev jagtet gennem mark: Så brød helvede løs

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Dølle

Tilfreds Dølle-formand: Det overrasker mig

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

112

Fik slag i hovedet på marken

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Dølle

- De kalder mig da Tine Tiskone

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Annonce
Annonce
Dølle

Tumult til vild Dølle-koncert

Indland

86.000 danskere er afhængige

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Lolland

Milliondyrt vartegn: Nu er vinderne fundet

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris

112

Snuppet med stor mængde narko: Skjult i hemmelige rum i bilen