Suveræne Bayern ydmyger Barcelona med 4-0

Bayern München har halvandet ben i Champions League-finalen, efter det tyske mandskab tirsdag sensationelt besejrede FC Barcelona med 4-0 hjemme i den første af to semifinaler mellem de to klubber.

Magien fra Lionel Messi var fraværende i kampen, hvor det i stedet blev de tyske målscorere Thomas Müller (to mål), Mario Gómez og Arjen Robben, som strålede.

Fra start ræsede det tyske vinderlokomotiv hen over FC Barcelonas stjernetrup og efterlod spanierne i en tilstand af magtesløshed og frustrationer.

Kampen var også en udstilling af store dommerfejl. Der var mindst fem kontroversielle episoder, hvor den ungarske dommer og hans linjehjælpere blandt andet overså hænder på bolden.

Men den ringe indsats af dommerne skal ikke tage noget af sejren fra det tyske mesterhold.

Bayern startede aggressivt, og særligt på højrefløjen var hjemmeholdet på Allianz Arena farlige i åbningsminutterne, hvor Arjen Robben havde en stor chance efter bare to minutter.

FC Barcelonas venstre side var nok spaniernes svageste led, hvor den relativt uprøvede Marc Bartra havde fået plads ved siden af Gerard Pique i det skadeplagede spanske forsvar.

Efter en svær start fandt catalonierne dog langsomt ind i den vante gænge med korte, hurtige afleveringer, hvilket i perioder gav Bayern-spillerne en masse nytteløst løbearbejde.

Barcelona havde - som altid - bolden mest, men de brugte den yderst sjældent til noget farligt.

Det stik modsatte var gældende for hjemmeholdet, som konstant søgte frem. Tyskerne blev muligvis snydt for et straffespark efter 15 minutter, da Gerard Pique tog hånden til hjælp for at redde en afslutning fra Bayern-anfører Philipp Lahm.

Den ungarske dommer Viktor Kassai forblev dog upåvirket af hjemmeholdets højlydte protester.

10 minutter senere fik tyskerne oprejsning. Et hjørnespark i venstre side endte via Arjen Robben hos hovedstødsstærke Dante, som headede på tværs til Thomas Müller, der med panden kunne skubbe bolden den sidste meter ind i mål til 1-0.

Efter pausen var tyskerne lige så sultne som i den første. Efter tre minutter havnede et hjørnespark af Arjen Robben hos Müller, som headede ind til Mario Gómez, som prikkede tyskerne på 2-0.

Langsomt faldt spanierne fra hinanden. Og et kvarter før tid kunne Arjen Robben drible ind i feltet og prikke bolden i mål til 3-0. Kort efter bragte Thomas Müller tyskerne på 4-0, og dermed slukkede han lyset for Barcelona.