Suveræne FC Nordsjælland sikrer DM-guld

FC Nordsjælland er dansk mester i fodbold 2011/12.

I en festlig kulisse med 10.300 tilskuere - stadionrekord på Farum Park - vandt hjemmeholdet med 3-0 over AC Horsens i en kamp, der var mere nervepirrende, end resultatet antyder.

Særligt i anden halvleg bed bronzeaspiranterne fra Horsens fra sig, men de må nøjes med fjerdepladsen efter FC Midtjyllands 2-0-sejr over AGF i Aarhus.

Efter mindre end to minutters spil blev FC Nordsjælland snydt for et straffespark. Tobias Mikkelsen blev sendt af sted mod mål, og Anders Nøhr fældede ham klodset. Dommer Claus Bo Larsen undlod dog at fløjte.

Det blev en halvleg, som FC Nordsjælland dominerede. Der var ingen nervøsitet at spore hos hjemmeholdet på den uvante førsteplads, og de velkendte kombinationer gled fint på Farum Parks grønsvær.

Efterhånden fik Horsens dog held med at skubbe spillet væk fra eget straffesparkfelt. FC Nordsjælland-målmand Jesper Hansen var arbejdsløs i hele første halvleg, men Horsens havde også held til at holde hjemmeholdet fra de helt store chancer.

Eftersom FC København tidligt var kommet på 1-0 i Parken mod Silkeborg, betød det, at guldet for en stund var ude af FC Nordsjællands hænder.

I overtiden af første halvleg lykkedes det dog for FC Nordsjælland at komme på 1-0. Jores Okore fik i kamp med en forsvarsspiller afsluttet på Frederik Rønnow, og returen kunne Mikkel Beckmann sparke i tomt mål.

Efter pausen skiftede kampen karakter. Horsens så mere til bolden og spillede sig frem til flere gode muligheder. Indskiftede Henrik Toft skaffede jyderne et markant overtag i luftduellerne og hjalp til med at lægge et pres på FC Nordsjælland.

Hjemmeholdet bed godt fra sig på kontraangreb, men spillet var blevet væsentligt mere nervøst, og det kneb med at holde bolden i egne rækker.

Horsens havde flere våben at spille. Også André Bjerregaards hurtighed voldte FC Nordsjælland problemer, og Superligaens bedste forsvar var bestemt ikke dirkefrit i guldkampen.

Det blev indskiftede Andreas Laudrup, der til sidst dæmpede nerverne. Efter 81 minutter blev han sendt af sted på en friløber af velspillende Tobias Mikkelsen, og den unge Laudrup scorede sikkert sit første forårsmål.

Fem minutter senere lukkede Andreas Bjelland opgøret til 3-0, endnu engang efter oplæg efter Tobias Mikkelsen.

FC Nordsjælland slutter Superligaen på førstepladsen med 68 point, to point flere end FCK.

FC Midtjylland tager bronzen med 58 point, mens AC Horsens bliver nummer fire med 57 point.