Svage Lyngby tanker selvtillid og point

Et svagt Lyngby-hold lagde luft til Superligaens bund, da holdet vandt en festlig sejr på 3-1 over HB Køge.

Trods en tvivlsom indsats fik Lyngby omsider luft under vingerne og de første point på kontoen, da holdet søndag vandt 3-1 i Superligaen over oprykkerne fra HB Køge.

Det var lagt op til et blodfattigt bundbrag mellem ligaens to eneste hold uden point, Lyngby og HB Køge, men opgøret på Lyngby Station var rigt på seværdigheder i særklasse.

Kampens detalje blev leveret af HB Køges 24-årige amerikaner Brad Rusin.

Det skete kort før pausen, og umiddelbart efter han var blevet efterset for et sammenstød med hovedet, hvorefter han driblede fra egen banehalvdel, gennem hele Lyngby-holdet og udlignede til 1-1.

Amerikaneren var tydeligvis groggy efter et sammenstød, men åbenbart ikke halvt så groggy som det totalt passive hjemmehold.

I anden halvleg leverede Lyngby-spilleren Emil Larsen så et andet bud på rundens bedste mål, da han spadserede gennem et passivt HB Køge-forsvar og øgede til 3-1.

Det var det første Superliga-møde mellem HB Køge og Lyngby, som spillede i første division i 2009, da Køge-holdet sidst var i Superligaen.

Og det var et opgør mellem to hold uden den helt store selvtillid og farlighed i front.

Lyngby lignede i lange perioder af kampen et kuet hold, der spillede mod en modstander, der var meget bedre end oprykkerne fra HB Køge.

Alt for mange blå mænd fra københavnerforstaden kravlede tilbage i eget felt, når HB Køge gjorde antræk til angreb, og således blev der alt for meget plads til oprykkerne, som konstant lurede foran hjemmeholdets felt - dog ufarlige.

På en dag, da Lyngby-spilleren Kim Aabech var en skygge af sit gamle jeg, og mens opspillet var tvivlsomt, skulle det farlige element komme andetsteds fra.

Det kom i stedet fra de bageste rækker. Forsvarsspilleren Mathias Tauber fik scoret både sit første og andet Superligamål, og især hovedstødsmålet til 2-1 kan han godt være rigtig tilfreds med.