Annonce
Sport

Sydhavsspiller udtaget til EM: - En drøm der går i opfyldelse

Team Sydhavsøernes Pauli Mittún skal spille EM-slutrunde for Færøerne i januar. Det er første gang, at den lille nation med blot 53.000 indbyggere skal til EM. Arkivfoto: Ingrid Riis
Team Sydhavsøernes færøske playmaker Pauli Mittún er udtaget til den kommende slutrunde i Tyskland.

MARIBO: Ventetiden er ovre for Team Sydhavsøernes færøske landsholdsspiller Pauli Mittún, der i spænding har set frem til, at den færøske landstræner Peter Bredsdorff-Larsen skulle udtage den trup, der for første gang skal repræsentere det lille ø-rige ved en stor håndboldslutrunde.

Og hans navn stod heldigvis på den liste, der blev lagt op på landsholdets interne Facebook-gruppe i sidste uge.

- Jeg har jo været med omkring landsholdet længe, så jeg vidste, at der var en mulighed, og vi havde fået at vide, at han (Peter Bredsdorff-Larsen, red.) ville ringe til dem, der ikke skulle med, så heldigvis ringede telefonen ikke, griner Pauli Mittún, der er overvældet over, at skulle repræsentere sit land ved EM-slutrunden i Tyskland til januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er selvfølgelig megasjovt. Det er noget, jeg har arbejdet frem mod, siden jeg blev færøsk landsholdsspiller som helt ung. At repræsentere Færøerne til en stor slutrunde har selvfølgelig været en drøm, så at det kan lade sig gøre, er bare helt fantastisk, siger en glad og stolt Pauli Mittún, der kom til Team Sydhavsøerne fra norske Kristianstad før denne sæson.

Det er første gang nogensinde, at den lille nation med bare 53.000 indbyggere har kvalificeret sig til en slutrunde, og at det overhovedet kan lade sig gøre, har Pauli Mittún en forklaring på.

Har gode spillere

- Vi er ikke så mange håndboldspillere i forhold til de andre nationer, af naturlige årsager, men dem, vi har, er virkelig gode. Det er måske ikke så meget fysisk eller i højden, at vi har vores forcer, men vi spiller noget hurtigt angrebsspil, som mange ikke bryder sig om, og det, tror jeg, er årsagen til, at vi har gjort det så godt, siger Pauli Mittún, og nævner at Færøerne i kvalifikationen til EM slog så stor en håndboldnation som Rumænien.

Men nu venter de helt store drenge i europæisk håndbold, når Færøerne i det indledende gruppespil står over for Norge, Polen og Slovenien. Pauli Mittún håber på, at Færøerne kan skabe en overraskelse, selv om han godt ved, at det bliver særdeles vanskeligt mod etablerede slutrunde-nationer med spillere fra de allerfineste klubadresser i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ekstrem hård modstand

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi skal op imod ekstrem hård modstand. Det er top-top nationer i alle kampe, så vi skal gøre, hvad vi kan. Kan vi få et eller to point, så ville det være helt fantastisk, lyder det fra færingen, der kan forvente optimal opbakning fra sine landsmænd, der vil valfarte til Tyskland for at følge den første færøske slutrunde-deltagelse på nærmeste hold.

- Det sidste, jeg har hørt, er, at over 5.000 færinger har købt billet til vores kampe, så det er jo nærmest ti procent af den samlede befolkning på Færøerne, der skal derned. Det bliver helt vildt, og jeg glæder mig helt ekstremt til at prøve det, siger Pauli Mittún, der samles til forberedelse med sine færøske landsholdskollegaer 27. december.

I starten af januar skal der afvikles en enkelt træningskamp mod Belgien, inden turen går til Berlin, hvor Færøernes indledende gruppekampe skal afvikles fra 11. til 15. januar.

  • TSØ-Vendsyssel-50 (2)
    Team Sydhavsøernes Pauli Mittún skal spille EM-slutrunde for Færøerne i januar. Det er første gang, at den lille nation med blot 53.000 indbyggere skal til EM. Arkivfoto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Annonce
Annonce
Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Guldborgsund

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lolland

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

Skole

Sidste skoledag uden fadæser: Fans, karameller og love

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Annonce
Annonce
Sport

Flere tusinde børn indtager byen: - Det er rekord i år

Indland

Sort røg: Brand hos Novo Nordisk kan ses på 30 kms afstand

Indland

Ni ud af ti danskere modtog sireneadvarsel på mobilen

112

Tysker på afveje: Cyklede på Farøbroen

Rødby

Lukker Netto i en måned: Men giver kunderne unik mulighed

Udland

Kendt tryllekunstner beskyldes for seksuelle overgreb

Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder