Ti City-spillere vender CL-dyst i Tyskland med sene mål

Spillerne fra Manchester City var ikke just enige i det straffespark, der bragte Schalke 04 på 1-1 i onsdagens Champions League-møde. Senere fik de masser at juble over. Foto: Odd Andersen/Ritzau Scanpix

Schalke 04 var tæt på at slå Manchester City, som med en mand i undertal scorede to sene mål og vandt 3-2.

Schalke 04 slås for overlevelse i Tyskland, mens Manchester City kæmper med om mesterskabet i England.

Men onsdag aften var tyskerne lige ved at drille City på hjemmebane i ottendedelsfinalen i Champions League. Lige ved var dog ikke nok.

Et fænomenalt frisparksmål af Leroy Sané og et solomål af Raheem Sterling kort før tid sørgede for en City-sejr på 3-2 i det første af to møder.

Sejren blev endda sikret med ti spillere, da Nicolás Otamendi blev udvist midtvejs i anden halvleg.

Det startede også godt for Premier League-stjernerne, der var ovenpå i kampens indledning.

Den hyperfarlige argentiner Sergio Agüero luskede rundt nær Schalke-målet og var tæt på at bringe gæsterne foran på et hovedstød efter syv minutter.

Agüero fik belønning for sine anstrengelser i det 18. minut. City fik stresset Schalke-målmand Ralf Fährmann så meget, at tyskeren sendte en svag aflevering afsted.

Den blev opsnappet af David Silva, som nemt fandt Agüero foran et tomt mål.

Så kunne man tro, at City ville tryne Schalke, men holdet fra Gelsenkirchen slog tilbage syv minutter inden pausen på en straffescoring af Nabil Bentaleb.

Forinden havde dommeren brugt flere minutter på at afgøre, om der var straffe, da bolden ramte City-stopperen Otamendi på vej mod mål.

Med hjælp fra videosystemet VAR pegede han på straffesparkspletten, hvorfra Bentaleb var sikker.

Det var han også få minutter senere, da han fik chancen fra pletten igen. Denne gang var det, fordi Fernandinho klodset havde nedlagt Salif Sané i feltet, selv om bolden var et stykke væk.

Schalke tog 2-1 med ind til pausen og fik gode arbejdsbetingelser i anden halvleg.

Otamendi indtog på ny en uheldig hovedrolle, da han efter 68 minutter fik sit andet gule kort og blev sendt tidligt i bad.

Schalke virkede dog til at være mere end tilfredse med 2-1. Selv om tyskerne var en mand i overtal, var City på bolden og skabte et par pæne chancer.

Et frispark fra Kevin De Bruyne var tæt på at snige sig i kassen efter at have ramt muren, men det var ingenting i forhold til kollegaen Sanés.

Den indskiftede offensivspiller hamrede på imponerende vis et frispark op i hjørnet langt udefra til 2-2 fem minutter før tid mod sin tidligere klub.

City lugtede blod og scorede for anden gang på få minutter, da Sterling slap alene igennem og prikkede bolden forbi Fährmann til 3-2.

Returkampen spilles 12. marts i Manchester.