Tidligere Randers-bomber stopper Gibraltars optur

Yura Movsisyan scorede fire gange for Armenien mod Gibraltar. Her er den tidligere Randers-angriber i kamp for Chicago Fire. (Arkivfoto) Foto: Greg M. Cooper/Ritzau Scanpix

Efter to historiske sejre kom Gibraltar ned på jorden og tabte 2-6 hjemme til Armenien i Nations League.

Den tidligere Randers-angriber Yura Movsisyan skød fredag Gibraltar i sænk i Nations League.

Her vandt Armenien på udebane 6-2 i opgøret i gruppe 4 i nederste lag i turneringen, og Movsisyan scorede fire gange.

Dermed stoppede fodboldfesten for Gibraltar, som ellers mødte op med to sejre i træk i turneringen.

De faldt i oktober, da Gibraltar i Jerevan for første gang vandt en landskamp om point, da det blev 1-0 ude over netop Armenien.

Fire dage senere besejrede Gibraltar så Liechtenstein 2-1.

Gibraltar var ellers godt på vej mod mere succes, da det blev 1-0 til hjemmeholdet efter blot ti minutter ved Tjay de Barr.

I det 27. minut udlignede Movsisyan, og tre minutter efter pausen øgede han til 2-1 til Armenien.

I det 52. og 54. minut scorede samme Movsisyan så til 3-1 og 4-1, inden Chicago Fire-spilleren lod sig udskifte efter godt en times spil.

Artur Kartashyan scorede til 5-1, og Gibraltar fik lov at reducere, inden gæsterne i tillægstiden scorede kampens sidste mål.

Makedonien topper gruppen med 12 point foran Armenien med ni point.

Gibraltar har seks point, hvilket er tre mere end Liechtenstein.

Gibraltar blev optaget i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) i 2013.

Siden har Gibraltar i kvalifikationen til EM i 2016 lidt mange store nederlag.

Det blev 1-8 mod Polen, mens Tyskland og Irland begge vandt 7-0 i EM-kvalifikationen.

I kvalifikationen til VM i Rusland kom det største nederlag, da Belgien vandt 9-0 i 2017.

Yura Movsisyan spillede i Randers FC i sæsonen 2010/11, inden han skiftede til Krasnodar.

• MLS: Chicago Fire at New England Revolution