Annonce
Sport

To lyspunkter reddede spændingen

FC Københavns indsats i torsdagens Uefa Cup-kamp mod Manchester City kan bedst beskrives som ujævn.

Der var et par fine succeshistorier at berette om, men de blev udlignet af nogle gevaldige nedture. Facit blev 2-2, og dermed er der stadig spænding om, hvem der skal gå videre til ottendedelsfinalerne, hvor modstanderen sandsynligvis hedder AaB.

Den største nedtur leverede landsholdsmålmand Jesper Christiansen med et kæmpe drop ved kampens første mål. Helt uforståeligt lod han et dårligt skud passere ind i målet, så tilskuerne i Parkens vinterlandskab græmmede sig bag deres halstørklæder.

Det kan være en fejl, der i sidste ende bliver afgørende for, at FCK ikke klarer sig videre, når returopgøret afvikles om en uge. Hans brøler kan altså koste FCK videre avancement, men han ved også godt, at han også kan være manden, der om en uge sørger for, at det danske mandskab leverer overraskelsen på City of Manchester Stadium.

- Det er svært at forklare, hvad der gik galt, men bolden gled under hånden på mig, og det er noget lort, at det skulle ske i sådan en kamp. Så drejede det sig om at være mentalt stærk, for der var brug for mig senere i kampen, og der skulle jeg være der, sagde Jesper Christiansen, der hurtigst muligt ville tænke frem mod returopgøret.
- I aften kommer jeg nok til at tænke på min fejl, men så skal jeg fokusere på de gode redninger, jeg havde i resten af kampen. Vi kommer under et endnu større pres i returopgøret, men vi kan godt vinde og dermed gå videre. Jeg tror på det, lød udmeldingen fra målmanden, der kom ud af FCK's omklædningsrum som den sidste af spillerne.

Et andet lavpunkt i kampen var et forbavsende passivt forsvarsspil, da Manchester City scorede til 2-1 i anden halvleg. Men der var som skrevet også succeshistorier. Ailton Almeida scorede et af sine sjældne mål for FC København, og i dommerens tillægstid var den indskiftede debutant Martin Vingaard på pletten med en hovedstødsscoring til 2-2 i sin debutkamp for københavnerklubben.

Hidtil i denne sæson har han kæmpet mod nedrykning med Esbjerg fB, men et skifte i vinterpausen har ført ham til den store europæiske scene.

- Jeg skiftede blandt andet klub for at opleve kampe som denne her, og jeg ved, at der kommer flere. Jeg startede med lidt debutantnerver, men kom så bedre med, og jeg håber, at mit mål bliver vigtigt i den sidste ende. Der er stor forskel på at skulle til Manchester og vinde med ét mål i stedet for med to. Nu skal vi bare vinde, længere er den ikke. Nogle gange er fodbold simpelt, sagde Martin Vingaard, der kom på banen i anden halvleg. Nu håber han at være med fra start i returopgøret.
- Jeg håber, at jeg i løbet af ugen kan overbevise Ståle Solbakken om, at jeg skal være med i startopstillingen, lød missionen for Martin Vingaard.

FC Københavns spillere virker som om, at de tror på chancen for at gå videre, selv om man normalt skal vinde sin hjemmekamp for at få fat i den samlede sejr. Især mod et hold som Manchester City, der i denne sæson kun har vundet en enkelt ud af 12 udekampe i Premier League. Citys træner, Mark Hughes, virkede da også fortrøstningsfuld efter det uafgjorte resultat i Parken.

- Vi fik ikke en sejr, som vi havde håbet på, men vi må være glade for uafgjort, som i sidste endnu kan være nok til at gå videre. Jeg var især glad for mine tre forreste mænd, Robinho, Craig Bellamy og Shaun Wright-Phillips, der virkelig viste vejen for de andre, og hvis vi udnytter mulighederne i returopgøret, skal det nok gå, vurderede Mark Hughes.
/ritzau/




Annonce
Sport

Mark O. Madsen lancerer kæmpe event: Vil  være størst i Europa

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Annonce
Annonce
Femern

Andreas talte for kongen: - Pulsen var høj

Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

112

Bøderegn: Næsten hver anden kørte for stærkt

Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

112

21-årig rasende efter afsløring: "Jeg slår jer ihjel"

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

Sport

Mark O. Madsen lancerer kæmpe event: Vil  være størst i Europa

Royalt besøg

Bente er klar som den første: - Jeg synes, det er stort

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Vejret

Nu igen: Risiko for skybrud på Lolland og Falster

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Liveblog

Iført hjelm og vest indviede kongen tunnelelement

Femern

Kongen gav en helt særlig gave til Femern-forbindelsen

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

Annonce
Annonce
112

Drama på vejen: Smed løbehjulet direkte ud foran bil

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

112

31-årig mand stikker læge på psykiatrisk afdeling med en kniv

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld

Erhverv

Fra ærter til frø: Nu er den store fabrik solgt

Lolland

Kæmper for at få uddannelser til Nakskov

112

Uheld på Sydmotorvejen: Person kørt på sygehuset