Total dansk nedtur mod Angola

Danmark tabte overraskende med 23-28 mod Angola og skal nu slås for at komme i semifinalen ved håndbold-VM. Scoringspause på et kvarter kostede dyrt.

Danmark havde semifinalepladsen mellem hænderne, men smed den på gulvet. Kvindelandsholdet magtede ikke at slå Angola, men tabte med 23-28 og skal nu kæmpe for at komme blandt de fire bedste hold i VM-turneringen i Kina.

Mens Danmark i den forrige kamp mod Østrig måtte bruge en halvleg på at komme i gang, så varede det hele tre kvarter mod angolanerne. De kantede og uberegnelige angolanere snød gang på gang det danske forsvar med deres korte aftræk fra alle positioner. Og de forsvarede sig godt, så danskerne aldrig fik ordentligt styr på det etablerede angrebsspil. Derfor var det helt efter fortjeneste, at der stod 14-14 ved pausen.

En mandsopdækning af Trine Troelsen, der indtil da havde været klart bedste danske skytte med seks mål, ødelagde fuldstændigt rytmen for danskerne. Forvirringen var total, og det varede næsten 14 minutter, før den første danske scoring faldt i anden halvleg. På det tidspunkt førte Angola med 20-15, og så begyndte det vilde forfølgelsesløb.

Med ni minutter igen var afstanden nede på to mål, men så brændte rutinerede Mette Melgaard i fri position fra stregen, og lidt senere blev hun vist ud i to minutter. Det ødelagde for alvor de danske chancer for sejr, og selv om Jan Pytlick forsøgte sig med en ekstra markspiller, så var fiaskoen ikke til at undgå.

Nu venter der en hviledag, og tirsdag gælder det så den sidste og afgørende kamp i mellemrunden. Modstanderen hedder Rusland, og Danmark er efter al sandsynlighed nødt til at vinde, hvis holdet skal videre til semifinalen. Kun et fransk nederlag mod Østrig kan ændre ved det faktum.