Triatlet vinder sin anden medalje ved ungdoms-OL

Sif Bendix Madsen hentede torsdag sin anden medalje ved ungdoms-OL i Buenos Aires. Foto: Cecilie Bak / Gratis/Ritzau Scanpix

17-årige Sif Bendix Madsen hentede guld ved ungdoms-OL i holdkonkurrencen i triatlon torsdag.

Sif Bendix Madsen har haft et succesfuldt ungdoms-OL i Buenos Aires.

Torsdag sikrede den 17-årige triatlet sig sin anden medalje samt Danmarks anden guldmedalje i den argentinske hovedstad, da hun vandt guld i holdkonkurrencen i triatlon.

Det skete på et hold sammen med atleter fra Italien, Portugal og Schweiz, meddeler Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

Tidligere på ugen vandt Sif Bendix Madsen sølv i den individuelle konkurrence.

- Det er vildt fedt at vinde guld, specielt når jeg vandt sølv i den individuelle konkurrence den anden dag. Det er fantastisk at toppe den præstation og slutte det hele af med en guldmedalje.

- Det var vildt fedt at køre holdkonkurrence, især når man kører med nogen, som man ikke kender så godt. Det gør, at man kan få nogle nye venskaber på tværs af landene, siger Sif Bendix Madsen.

Holdkonkurrencen på tværs af nationer er en ny konkurrenceform, der bliver testet under ungdoms-OL.

Sif Bendix Madsen var holdets første atlet, og efter at hun havde tilbagelagt 300 meter svømning, 6,4 kilometer cykling samt 2 kilometer løb, havde holdet et forspring på 40 sekunder.

Danmark har i alt hentet fire medaljer ved ungdoms-OL, da fægteren Jonas Winterberg-Poulsen tidligere fik bronze, og skytten Stephanie Laura Scurrah Grundsøe vandt guld.

I alt deltager 12 danskere i ungdoms-OL. De danske atleter er mellem 15 og 18 år og stiller op i otte forskellige idrætsgrene.

Ungdoms-OL foregår over 12 dage frem til 18. oktober med 32 idrætsgrene og 36 discipliner på programmet. I alt deltager 3998 atleter fra hele verden.

Ved det seneste ungdoms-OL i 2014 vandt Danmark fem medaljer, mens det i 2010 blev til tre medaljer.