Tvivlsomt mål giver AGF sejr og andenplads

AGF fortsatte den gode stime mod FC Nordsjælland, men sejrede denne gang kun på et tvivlsomt mål af Graulund.

Hånd eller ikke hånd.

Diskussionerne går helt sikkert i begge lejre, efter at formstærke AGF lørdag aften vandt over et næsten lige så formstærkt FC Nordsjælland. Dermed går AGF forbi FC Nordsjælland i Superligaen og overtager andenpladsen med 18 point efter 10 kampe.

I en chancefattig kamp med FC Nordsjælland mest på bolden kom sejren i hus efter et mål af Peter Graulund, hvor det unægteligt så ud som om, han tog både hånd og arm til hjælp.

På en løftet fremlægning ned midt i banen af midterforsvarer Atle Roar Håland tog Peter Graulund nemlig bolden med - hånd eller ikke hånd? - på tværs af banen, trak forbi målmand Jesper Hansen og trillede bolden i mål.

Den unge midterforsvarer Jores Okore løftede sin hånd i protest, men dommer Anders Poulsens fløjte ramte først læberne, da han samtidig pegede op mod midterpletten og dømte 1-0 til AGF.

Inden scoringen efter små 20 minutter havde FC Nordsjælland vist fine offensive takter, dog uden at komme frem til den afgørende chance. Efter scoringen kunne AGF i højere grad kontrollere kampen, og de unge nordsjællændere fik det offensivt svært.

I det hele taget fandt kampen aldrig ind i en sund rytme, og de åbenlyse chancer udeblev for begge mandskaber.

Særligt i anden halvleg, hvor AGF trak pindsvinekortet frem og ikke længere havde lyst til at komme frem på banen, kunne nordsjællænderne ikke få gang i tempoet.

Nogen direkte dårlig kamp var det sådan set ikke, men med under 15 chancer i alt og kun et enkelt mål, blev det heller ikke den sprudlende omgang, de aarhusianske tilskuere sikkert havde håbet på med to mandskaber, der kom med masser af mål og tre sejre i bagagen.