Urørlige FCK sætter ny dansk rekord

FCK vandt 3-1 over Esbjerg i Superligaen og slog samtidigrekorden for flest point i en efterårssæson.

Med en mindre magtdemonstration satte de forsvarende mestre fra FC København lørdag nye resultatmæssige standarder for dansk fodbold. Det skete med en 3-1-sejr, da Esbjerg gæstede Parken.

FCK slår dermed sin egen rekord fra efteråret 2005, hvor holdet gik på vinterferie med 49 point. Dengang brugte man dog 20 kampe på at sætte den hidtidige rekord, hvorimod man i dette efterår blot har spillet 19 kampe og høstet 51 point.

Rekorden sætter en tyk streg under de forsvarende danske mestres uovertrufne efterår, hvor man har vundet 16 ud af 19 Superligakampe, fører ligaen helt suverænt og med en sejr over græske Panathinaikos på tirsdag kan sikre en plads i 1/8-finalerne i Champions League.

Lørdagens kamp var egentlig rimelig lige i det første kvarter. Men så skruede FC København, som så ofte før i dette efterår, tempoet op, og efterlod gæsterne fra Esbjerg som statister i resten af første halvleg.

Først headede Dame N'Doye upresset et hjørnespark i nettet, inden Zdenek Pospech driblede forbi et par mand og sparkede bolden i kassen. Herefter var der total københavnsk dominans, og Esbjerg var nærmest kun i boldbesiddelse, når de sparkede bolden ud af farezonen og ned i fødderne på FCK-spillerne.

Esbjerg fik dog reduceret kort efter pausen, da indskiftede Sölvi Ottesen fejlbedømte en bold. Det tvang Johan Wiland ud af sit mål, men gæsternes Jeppe Mehl var først på bolden, som han fik prikket over til Jesper Lange, der uden problemer kunne score i det tomme mål.

Tættere på point kom Esbjerg dog ikke, da Dame N'Doye satte trumf på kort før tid, og vestjyderne må med nederlaget indstille sig på at skulle overvintre på en nedrykningsplads. Kampen i Parken var samtidig Esbjergs 10. i træk uden sejr. En tangering af holdets hidtil værste stime nogensinde.