Vanvittigt VM-drama: Danmark slår Japan

Danmark er klar til kvartfinalen ved VM efter 23-22-sejr over Japan efter forlænget spilletid.

Uha, hvor holdt det hårdt. Og hvor var det grimt at se på.

Men det betyder nok ikke det store for det danske kvindelandshold i håndbold, der mod undertippede Japan længe sejlede groggy rundt, inden sejren kom i hus.

Det lykkedes dog at få styr på både nerverne og japanerne, og det endte med dansk sejr på 23-22 i VM-ottendedelsfinalen. Vel at mærke efter en uhyggeligt spændende forlænget spilletid på to gange fem minutter.

Dermed har Danmark ikke alene spillet sig i kvartfinalen, men har også indfriet målsætningen om at sikre sig en plads i forårets OL-kvalifikation.

Danmark lagde ellers jammerligt ud og lignende længe et hold i vildrede. Det offensive japanske forsvar stressede tilsyneladende de danske spillere helt enormt.

Japanerne lå højt på de danske backs og forstyrrede det danske opspil så meget, at det var svært at komme på skudhold, og inden det nåede så vidt, begik de danske spillere også en del dumme tekniske fejl.

Og selv om man i Susan Thorsgaard råder over en stregspiller, der rager et pænt stykke op over samtlige japanere, nåede bolden alt for sjældent ind i nærheden af FCM-spilleren.

Eneste grund til, at det stadig så nogenlunde ud for Danmark efter en forfærdelig indledning på kampen, var forsvaret og målvogter Christina Pedersen bagved.

Nøjagtigt som i de foregående kampe ved VM lykkedes det for det flade danske forsvar at holde modstanderne fint på afstand i det etablerede angrebsspil.

Alligevel førte japanerne 11-9 ved pausen, og en fortvivlet Jan Pytlick kunne se tilbage på 30 minutter, hvor stort set intet var lykkedes.

Det lykkedes aldrig rigtigt at få hul på det japanske forsvar, og derfor blev anden halvleg én lang stillingskrig.

Og selv om det danske hold aldrig var ret meget bagud, var spillet krampagtigt og alt for stresset.

Danskerne fandt aldrig ro og forivrede sig med halvdårlige afslutninger, ligesom rækken af tekniske fejl bare blev længere og længere.

Da japanerne gjorde det til 19-16 med mindre end fem minutter igen, lignede Danmark faktisk et hold, der var på vej hjem med flyveren allerede.

Mål af Trine Troelsen og Pernille Larsen betød dog, at håbet om uafgjort levede til allersidst.

Og da Susan Thorsgaard i slutsekunderne fremtvang et straffekast, som Ann Grete Nørgaard scorede og udlignede på efter slutfløjtet, levede danskerne næsten mirakuløst endnu.

I de efterfølgende to gange fem minutters forlænget spilletid gik Trine Troelsen forrest med tre vigtige scoringer. Og Christina Pedersen viste stor klasse, da hun reddede japanernes sidste forsøg i slutsekundet.

Danmark er dermed klar til kvartfinalen på onsdag, hvor modstanderen hedder Angola.

• VM-håndbold: 1/8-finale Danmark - Japan