VAR hjælper Real Madrid til sejr over Leganes

Dommeren skulle se situationen igennem en ekstra gang, før han tillod Karim Benzemas scoring til 2-1 mod Leganes. Foto: Javier Barbancho/Reuters

Real Madrid vandt lørdag 4-1 over Leagnes i Primera Division. Undervejs måtte VAR i brug ved en Real-scoring.

Real Madrid vandt lørdag for tredje gang i lige så mange kampe i Primera Division.

I sejren på 4-1 over Leganes måtte videosystemet Video Assistant Referee (VAR) i brug ved Real Madrids scoring til 2-1. Systemet blev indført før sæsonstart i Spanien.

Med ni point lagde Real Madrid sig samtidig i spidsen af den bedste spanske fodboldrække. Atlético Madrid tabte desuden tidligere på aftenen.

Real Madrid har påbegyndt en ny æra uden superstjernen Cristiano Ronaldo, og i hans fravær håber klubben, at andre spillere træder i karakter på målfronten.

Det gjorde waliseren Gareth Bale efter 17 minutter. Han modtog bolden fra Dani Carvajal i feltet og hamrede bolden i kassen.

En straffesparksscoring sørgede for, at gæsterne gik til pause med 1-1, men begejstringen blev hurtigt sat på pause af Madrid-klubben.

Franskmanden Karim Benzema headede et indlæg fra venstre i kassen i starten af anden halvleg.

I første omgang blev målet annulleret, fordi dommeren vurderede, at Benzema begik frispark på Leganes-spilleren Jonathan Silva.

Efter at have kigget situationen igennem med VAR skiftede dommeren dog mening. Så var Real Madrid igen i front.

Det blev også til 3-1 og 4-1 ved Benzema og Sergio Ramos, før dommeren fløjtede for sidste gang, og Real Madrid jublede over tre point.

Reals naboklub Atlético Madrid var knapt så godt kørende i lørdagens udekamp mod Celta Vigo lidt tidligere på dagen.

Celta med Pione Sisto i startopstillingen vandt 2-0 på mål af Maximiliano Gomez og Iago Aspas. Begge scoringer blev sat ind efter pausen, og Atlético kom ikke tæt på sejren.

I stedet endte gæsterne med ti mand på banen, da Stefan Savic fik sit andet gule kort og måtte gå tidligt i bad.

Celta har skrabet syv point sammen i sæsonens første tre kampe og ligger på andenpladsen. Barcelona kan dog overhale med en sejr over Huesca søndag.