Vettel vinder igen i Singapore

Sebastian Vettel ejer nærmest gaderne i Singapore. De seneste tre års verdensmester fra Red Bull-holdet vandt søndag Singapores Formel 1 grand prix i aldeles suveræn stil foran spanieren Fernando Alonso (Ferrari).

Tyskeren startede i pole position, og han var så meget hurtigere end konkurrenterne, at han nærmest kunne gøre, som det passede ham.

Sebastian Vettel vandt også Singapores grand prix i 2011 og 2012, og med søndagens sejr øgede han sit forspring til Fernando Alonso i den samlede VM-stilling.

Fernando Alonso blev nummer to søndag, mens finnen Kimi Räikkönen (Lotous) tog tredjepladsen. Finnen kom helt nede fra en startplads som nummer 13.

Vettel førte med 10 sekunder, da sikkerhedsbilen måtte på banen midtvejs i løbet. Australieren Daniel Ricciardo havde kørt sin Toro Rosso i hegnet, og spolerede dermed den føring, tyskeren havde samlet op over løbets første halvdel.

På det tidspunkt havde Red Bull-køreren altså 10 sekunders forspring til Nico Rosberg (Mercedes), og holdkammeraten Mark Webber var yderligere næsten 10 sekunder efter.

Men den tredobbelte tyske verdensmester var ligeglad. Han har noget med banen i Singapore. Straks sikkerhedsbilen var væk, begyndte han igen at lægge afstand til konkurrenterne igen.

Han havde valgt en anden pitstop-strategi, så han havde brug for at skabe så meget afstand, at han kunne køre i pit og stadig komme ud foran de nærmeste. Sebastian Vettel kørte mere end to sekunder hurtigere omgangstider end konkurrenterne.

Og da han kom ud fra sit pitstop med få sekunders forspring til Fernando Alonso, tog han straks fat på at udbygge sit forspring igen. Derfor endte han igen med et forspring på 30 sekunder.

Næste Formel 1 grand prix køres den 6. oktober i Sydkorea.