Viborg slår FC Vestsjælland med vild slutspurt

Simon Nagel og Kevin Mensah blev heltene for Viborg, da de kort før tid afgjorde Superligaens oprykkerdyst mellem Viborg og FC Vestsjælland til midtjydernes fordel.

Kampen var ellers meget chancefattig og så længe ud til at slutte uden mål. De to oprykkere har fået en imponerende start i Superligaen, og fredag aften kunne Viborg altså tilføje endnu tre point på kontoen.

Dermed spiller Viborg sig alene på Superligaens andenplads. FC Vestsjælland ligger nummer seks.

Set over 90 minutter må det siges at have været mest fair, hvis opgøret havde endt uden vinder.

Der var gensidig kæmpe stor respekt fra trænerne Ove Christensen (Viborg) på den ene side og Ove Pedersen (FCV) på den anden side, og ingen af holdene gik helhjertet efter sejren.

Allerede i kampens indledning var det tydeligt, at det ville blive en chancefattig affære. Begge hold tog udgangspunkt i den defensive organisation, og eventuelle scoringer skulle komme på dødbolde eller kontrastød.

I første halvleg var hjemmeholdet marginalt bedre end gæsterne, men kun en enkelt gang ved Simon Nagel blev Viborg for alvor farlige. Ellers var første halvleg stort set begivenhedsløs, og de 4532 tilskuere fik ikke meget at varme sig på.

I anden halvleg var billedet det samme. Begge mandskaber virkede - med god grund - tilfredse med det ene point, og der blev spillet meget afventende. Kampen behøvede i den grad et mål for at pifte intensiteten en smule op.

Målet kom kort før lukketid. En række fine Viborg-kombinationer endte hos Simon Nagel, der flot sendte bolden i netmaskerne til 1-0. Herefter ville underholdningen ingen ende tage, og dybt inde i overtiden afgjorde Kevin Mensah kampen med sin 2-0-scoring.

Viborg skal forsøge at fortsætte den flotte pointhøst i næste runde, hvor AaB er modstanderen. FCV skal forsøge at rejse sig i Herning mod topholdet FCM.