VM: Danmark holder legestue med chilenere

Det begyndte lidt rodet og udisciplineret for de danske håndboldherrer, men det endte med ren legestue og den forventede storsejr over Chile ved VM. Danmark vandt med hele 43-24.

Som det eneste hold i gruppe B har Danmark nu seks point efter tre kampe, mens Island, Rusland og Makedonien alle har fire point. Qatar og Chile har nul point.

Danmark er dermed videre til 1/8-finalerne allerede inden holdets to sidste kampe i gruppen.

Men det betyder ikke, at de sidste kampe mod Island og Makedonien er ligegyldige, da de er afgørende for placeringen i gruppen.

Landstræner Ulrik Wilbek har på forhånd sagt, at han meget gerne ser, at holdet tager førstepladsen i gruppen, og den er endnu ikke sikret.

Spillet kan også sagtens blive bedre inden de afgørende knald eller fald-kampe.

For det var en rodet forestilling i store perioder af kampen, og Danmark havde det svært over for Chiles offensive juletræsformation i forsvaret, hvor tre mand hele tiden gik frem på de danske skytter.

Det lover ikke specielt godt for resten af turneringen, for der er andre nationer ved VM, der er langt bedre til at dække offensivt op.

Chile førte både 1-0 og 2-1, inden Danmark fik bedre styr på forsvaret og især kontraspillet. Danskerne kom foran 8-4, men Chile kæmpede sig tilbage i kampen og reducerede til stillingen 11-13.

Kun Kasper Søndergaard og Henrik Møllgaard formåede i starten at udnytte de huller, som opstod i sydamerikanernes defensiv.

Rasmus Lauge, Mads Mensah Larsen og Bo Spellerberg havde derimod ikke held med at bryde det chilenske forsvar op i første halvleg.

Danmark gik til pause med en føring på 17-13, og på det tidspunkt sad man ikke med følelsen af, at danskerne bare ville spadsere sejren hjem.

Det gik dog langt bedre for Danmark i anden halvleg. Især Lauge spillede sig op med flere flotte scoringer. Og også Mads Mensah Larsen og Spellerberg kom lidt i gang ved dette VM.

Rodrigo Salinas var Chiles helt store spiller, og han gjorde stort set, hvad der passede ham over for et lidt for passivt danske forsvar.

Salinas scorede alene otte mål i første halvleg, men i anden halvleg kørte backen træt, og så var der ikke mange andre trusler hos chilenerne, der ganske enkelt blev løbet over ende.

Danmarks topscorer Anders Eggert med ni mål og Hans Lindberg satte fut i det danske kontraspil, og Danmark gik fra 18-14 til 22-14-føring og så sig aldrig tilbage.

Danmark skal i en langt sværere kamp møde Island allerede onsdag aften. Island vandt tidligere tirsdag over Makedonien.