VM-finalen venter: Danmark tæver Kroatien

Intet kan tilsyneladende stoppe de danske håndboldherrer ved VM i Spanien. Fredag aften vandt Danmark en overbevisende 30-24-sejr over favoritterne fra Kroatien.

Danmark er dermed i VM-finalen for anden slutrunde i træk efter VM-sølvet i Sverige for to år siden. Det må siges at være stabilitet på et meget højt plan, når man også tager EM-guldet sidste år med i ligningen.

De undertippede danskere fik en forrygende begyndelse på kampen og kom foran 6-1 efter 10 minutters spil. Kroaterne måtte tage en tidlig timeout for at få bedre styr på forsvaret.

Og det hjalp kroaterne, for pludselig kom der bedre gang i Balkan-holdets angreb. Især backen Marko Kopljar og playmakeren Domagoj Duvnjak skabte problemer for det danske forsvar.

Men Danmark blev også ved med at score, og en veloplagt Kasper Søndergaard og især venstrefløjen Anders Eggert havde tur i den.

Hans Lindberg på den anden fløj var derimod uheldig med stolperne og måtte senere bytte med Lasse Svan Hansen, som var mere effektiv fra kanten.

Mikkel Hansen fik derimod ikke scoret i hele første halvleg, men han var til gengæld god i oplæggerens rolle, og han stjal også flere bolde i kroaternes returløb.

Der blev gået hårdt fysisk til den i kampen, og det gik ud over Henrik Møllgaard, som måtte have sat venstre ringfinger på plads efter en tackling. Men ind igen kom Skjern-fighteren.

Også Kroatiens Drago Vukovic kom til skade, da han vred om på sin ene ankel, og han humpede fra banen.

Danmark kunne være gået til pause med en føring på fem mål ved Jesper Nøddesbo, men i stedet var det Kroatien, som fik reduceret, så danskerne kun var foran 14-11.

Det var en lille livlinje til kroaterne, som forsøgte, men havde svært ved at komme helt op i anden halvleg takket være en solid dansk defensiv.

Niklas Landin stod i vejen for meget i hele kampen, og det er en fornøjelse at se, hvordan han har hævet niveauet under VM.

Mikkel Hansen fandt også målet en enkelt gang i anden halvleg, og han ydede en stor indsats i det danske forsvar, som generelt stod godt med Kasper Nielsen og René Toft Hansen i midtzonen.

Nikolaj Markussen indtog også en vigtig rolle som joker fra bænken, og der blev sat flere kanonmål ind fra ni meters afstand eller mere. Det skabte en føring på 24-20 i midten af anden halvleg.

Der blev aldrig for alvor spænding i kampen, for kroaterne havde ikke mere at byde ind med, og de blev simpelthen løbet over ende i slutminutterne.

Wilbek kan nu snuppe sin 12. medalje som håndboldlandstræner for kvinder og herrer i sin karriere.

Det er tredje gang i historien, at herrelandsholdet når frem til finalen ved VM.