Martin Iversen fra Falster Destilleri har udviklet en jordbærlikør.
VÆGGERLØSE/MARIELYST Hvis der er noget, der kendetegner den danske sommer, så er det solmodnede, røde jordbær. Og præcis den smag af sommer har Martin Iversen, indehaver af Falster Destilleri i Væggerløse, arbejdet med i sin nye jordbærlikør, der nu er i handlen. Til det projekt samarbejder han med Bo Nielsen fra Gårdbutikken Marielyst, der er leveringsdygtig af "det røde guld".
- Det er en meget spændende proces, og hen over sommeren skal jeg arbejde med forskellige sorter. Det kommer også til at afspejle sig i flaskerne. Lige nu er sorten Sunsation. Så kommer Faith og til juli-august Malwina.
- Jeg bruger 50 kilo jordbær til at lave 120 liter jordbærlikør, der ikke tilsættes noget aroma eller smagsforstærker - kun sukker, vand, alkohol, vaniljestænger og havsalt. Den er holdt på 16 procent alkohol, for at bevare den søde duft og smag af jordbær, forklarer Martin Iversen, der nyder duften, når de mange jordbær forarbejdes i gruekedlen:
- Det er ren nostalgi. Det dufter ligesom hjemme i mutters køkken, når der var gang i syltningen dengang.
Den nye Falster-fristelse er på hylderne og bordene hos foreløbig cirka 35 vinhandlere, blomsterhandlere, gårdbutikker, restauranter, caféer.