Annonce
Ugeavisen Lolland

208 er en rigtig fin bil

Peugeot 208 er en meget flot bil - både inde og ude. Pressefoto.
Ugeavisen tog en tur i den nyeste Peugeot 208 i udstyrsvarianten ”Allure”, der lige nu er den billigste variant af det franske bilmærke. Og der var ikke ret meget at udsætte på bilen, der både er til de smarte enlige og par – og til de små familier.

BILTEST: Det første indtryk vejer tungest. Sådan har ingeniørerne formentlig tænkt, da de designede Peugeot 208, som ser fantastisk ud med flotte paneler, lækkert indtræk – og noget så genialt som flotte knapper til den daglige betjening. Bilen åbner, allerede inden man når hen til bilen. Og vel placeret i sædet får man en venlig hjælpebesked i displayet. ”Kobl ud og tryk på start”, lyder det oplagt, hvorefter jeg adlyder og får liv i maskinen, der brummer velvilligt og orienterer mig om, at parkeringsbremsen automatisk frakobles, når jeg begynder at køre.

Det gør jeg dog ikke lige med det samme, for først skal mobiltelefonen tilkobles, inden man kan få liv i navigationen på bilen. Det er helt perfekt, for så kender bilen med det samme alle mine kontakter og typiske destinationer. Man kan oven i købet bede bilen starte min seneste podcast, da mange apps understøttes fra mobilen. Men da jeg tænder fartkontrol-appen fra Saphe, bryder det hele sammen. Jeg har åbenbart ikke betalt for at bruge Saphe med CarPlay, og prisen er i stedet at skulle genstarte det hele.

Men nu går det så derudaf – gennem Nykøbings gader – og det er bestemt en fornøjelse. Bilen fylder ikke så meget på vejen, så man suser nemt rundt i trafikken. Motorens 100 hestekræfter er ikke prangende, men der er kræfter nok til alt det nødvendige – også til en overhaling eller to, da bilen trækker videre ud ad landevejen, hvor vi kan teste betjeningen af de forskellige funktioner under lidt roligere forhold.

Annonce

Rigeligt med knapper

Og her bemærker man hurtigt, at bilen virkelig er gennemtænkt. Mens andre biler ofte har alt for mange funktioner henlagt til betjening på en skærm, så er der knapper til funktioner som bagrudevarmer, sædevarme, aktivering af aircondition samt lydstyrke og valg af kanaler på radioen. Jeg savner dog mulighed for at kunne justere klimaet uden brug af skærmen, men det kræver kun ét klik på skærmen at komme ind i menuen til klimaanlægget, hvor man kan vælge blæserstyrke, temperatur og vejen ind til indblæsningen.

Annonce

God til motorvej

Længere fremme drejer bilen nu ned på motorvejen, så dækstøj og vindstøjen kan blive testet. Det er i dag ikke den mest blæsende dag, men nogen vind er der da, og den generer ikke mærkbart. Man mærker slet ikke vinden trække i kabinen – og støjniveuet er også noget af det laveste, jeg har oplevet i denne klasse. Man kan helt sikkert køre både 140 og 150 kilometer i timen uden at blive træt i hovedet. Hastigheden kan i øvrigt holdes utroligt nemt takket være fartpiloten, der er sidder på en kontakt der minder om kontakten til blinklyset. Visse andre biler har fartpiloten siddende oppe på rattet, og det er ikke optimalt, da man så skal flytte blikket for at finde kontakten.

Annonce

Vognbanehjælp mest til nød

I dag er det næsten umuligt at få en bil, der ikke har systemer til at holde bilen i den rette vognbane, og Peugeot 206 er ingen undtagelse. Når man har kørt et stykke på motorvejen, så ”opdager” bilen vejstriberne, som bilen – for det meste – holder sig inden for. Alligevel undrer jeg mig lidt over værdien af funktionen, for lader man bilen styre – med hænderne på rattet naturligvis – så slingrer den fra side til side mellem de to yderpunkter i stedet for at holde sig præcis i midten. Og man kan ikke være sikker på, om bilen ”mister overblikket” over striberne lidt længere fremme og kobler fra. Men funktionen forstyrrer ikke noget særligt. Og måske kan den redde en træt bilist eller to en heldig dag, de falder i søvn bag rattet og vågner brat op, når bilen retter bilen op og alarmen hyler.

Annonce

Godt musikanlæg

Når man er vant til at høre sine podcasts i en gammel Kia Rio, hvor jeg ofte vælger hovedtelefonerne i stedet, så er det et fremskridt at sidde i en bil med et meget bedre lydanlæg. Lyden er krystalklar, og tænder man for radioen, er både bas og diskant bestemt i en kvalitet, der også vil tilfredsstille dem, der er lidt mere krævende end gennemsnittet. Og det gælder også i høj fart.

Telefonopkald fra bilen fungerer også upåklageligt, omend biler af uransagelige årsager ikke kan hitte ud af at køre lydstyrkerne ind på samme niveau på både podcasts og taleopkald. Irriterende at være nødt til at justere manuelt, når man skifter.

Annonce

Køreglæde og campingvogn

Men unoderne er detaljer, når det vigtigste er og bliver køreglæden. Og det leverer bilen bestemt. Den er lille og vågen, ligger perfekt på vejen, vender på en tallerken - og fungerer i det store og hele bare som den skal. En fiks detalje er, at rattet kan justeres temmelig langt ned. Så skal man bare læne sædet et stykke tilbage og rykke rattet helt i bund. Så er der adgang til at køre i timevis uden at blive træt. Eneste ulempe ved den strategi er dog, at der så ikke bliver plads på bagsædet bag føreren. Men vælger man en mere opret kørestilling, så er der heldigvis rigeligt med plads til voksne både på forsæder og bagsæder.

Bagagerummet er i øvrigt også fint til den lille familie i det daglige, men store kufferter rækker pladsen ikke til. Men så kan man jo overveje at lægge et sæde ned – eller måske montere anhængertræk. Hele 1200 kilo kan den trække på krogen, og dermed kan man også tage på campingferie med en mindre vogn på slæb.

Dermed er bilen langtidsholdbar til langt de fleste formål. Og så gør det jo ikke noget, at den kører 19,6 kilometer på literen og kun koster 550 kroner i halvårlig ejerafgift.

Bilen kan på Lolland-Falster købes hos Schulz Biler i Nykøbing samt hos Clausen og Larsen i Sakskøbing.

Annonce
Maribo

Lokalt firmas forrygende år: Lander rekordomsætning

Annonce
Annonce
Maribo

- Der gik ild i bilen, mens hun sad i den

112

- Han hørte et knald fra motoren - så begyndte det at ryge

Maribo

Lokalt firmas forrygende år: Lander rekordomsætning

Guldborgsund

10.000 var forbi: - Vi lykkedes med at vise det

Indland

Tiltalt for Field's-skyderi så 13 behandlere på et halvt år

112

U-vending gik galt: To biler kørte ind i hinanden

Lokal nyt

Mange gæster fra Lolland-Falster: Sort af mennesker på dyrskue

Sport

Nykøbing FC udspillet i Pleidrup-farvel

112

Voldsomt trafikuheld i nat: Væltede ud over autoværnet

Lolland

Har sjældent set noget så slemt som de toiletter

Biljagt

Efterlyser vidner mod fængslet 17-årig: Hvor var du lørdag nat?

Lokal nyt

Gyser-afslutning: Rykker ned efter katastrofe-sæson

Royal Run

12-årige prins Vincent slår far og storebror i royalt løb

112

Sindssyg fart: To km/t fra vanvidsbilisme

Lokal nyt

Rune cruiser sig til ottendedelsfinalen i French Open

Sport

NFH taber tæt bronzekamp til Ikast

Annonce
Lolland

Kunsttyv på spil: Stjal over flere dage

Royal Run

'Det bruger jeg helt ærligt ikke meget tid på'

Indland

Thomas løsladt fra iransk fængsel: Tvivlede på sin frihed

Vejret

Solrig melding før sommerens første weekend: Over 20 grader

112

Hjælp politiet: Ansigts-tatoveret røver stadig på fri fod

Ugeavisen Lolland

Kofoedsminde satser på elbiler til alle formål

Ugeavisen Guldborgsund

Populær minibil opdateres med facelift

Lukket ned af fødevarestyrelsen

Slagterbutik er åben igen

Nykøbing

55-årig kontaktperson tilstår: Havde samleje med hende

Rødby

Ny sauna indviet: Hjælper dig via infrarøde stråler

Madens Folkemøde

Så er det i gang: 10.000 mennesker kommer forbi

112

Banegårds-ballade: Kom tilbage og kastede med flaske

Lokal nyt

Lokal landmand tørster efter regn

Sport

TSØ efter ny træner: Det har været os meget magtpåliggende

Femern

Anklager vil til Højesteret med sag om russiske søfolk

Lolland

Nu vender kongen hjem

Lolland

Gode nyheder: Den Grønne Verden åbner igen

Lolland-Falster

Strafudmåling i omfattende voldtægtssag blev udsat

112

Havde testosteron med i bilen

Guldborgsund

Dømt for grov svindel: Lokal danseforening snød kommunen

Annonce
Annonce
Rødby

Stor trafikulykke torsdag aften: Flere tilskadekomne

Ugeavisen Guldborgsund

Strandkirken er åben for sæsonen

112

Håndværkerbil i brand: Værktøj er smeltet

112

Fare for at styrte sammen efter eksplosion: Nu sikres virksomheden

Ugeavisen Lolland

Knæk Cancer kommer til Maribo

Royal Run

Kritiserer det: For meget fedme-fokus

Indland

Lastbils-blokader var ikke nok: Nu er det vedtaget

Guldborgsund

Markant flere familier søger om hjælp til sommerferien

Lolland

Whitsun forsikrer: Det er vi 100 procent

112

Dødsulykken på Falster: Politiet har stadig brug for din hjælp

Lolland-Falster

Advarer om knastør natur: - Tænk jer om

Lokal nyt

Største tørke siden 2018: - Bliver værre for hver dag, der går

Transport

Cyklen bliver gratis: - Det er en alletiders ide

Lokal Nyt

Vil beskytte mod svindel: Træder i kraft i næste uge