Annonce
Ugeavisen Lolland

Lolland får nyt madkulturhus

Louise Buhl Skjold (tv) og Dorthe Christina Petersen glæder sig til at byde kunderne velkomne i Vin og Brød. Foto: Anders Hansen

Med omkring 20 ansatte og en beliggenhed midt på torvet er der lagt op til en stor satsning, når Café Vin&Brød åbner den 7. marts.

MARIBO. Der er brug for mere liv på torvet i Maribo med udeservering sommeren igennem - og med lækre omgivelser indendørs, hvor alt skal være en hyldest til gode smagsoplevelser.

Det er en af tankerne bag det nye Café Vin&Brød, der ud over at være spisested også rummer en bagerudsalg og vinbar. Bag forretningen står blandt andre ejeren af 2010 Vin & Velsmag Ebbe Frahm.

Alle produkter til bagerudsalget købes hos Pabst Bakery som bliver leverandør til det nye bagerudsalg. Marc Pabst har flere gange deltaget i og vundet guld for Danmarks bedste rugbrød samt Danmarks bedste madbrød.

Og det er tanken at kombinere muligheden for at købe lækre madvarer med servering, fortæller bestyreren af forretningen Dorthe Christina Petersen, der står i spidsen for hele det nye team, der er ansat på enten fuld tid eller timelønsansatte. Blandt medarbejderne er de tidligere ansatte fra Parbst, der lukker på den gamle adresse.

De ansatte vil fremover både skulle servere vin og brød. Torsdag til lørdag er holder vinbaren åben I kælderen og her kan byder menukortet på en varm ret eller tapas frem til kl. 22.00.

Dorthe Christina Petersen forklarer:

- Faktisk er det jo en helt almindelig café med fokus på lækre smagsoplevelser inspireret af både det danske og det sydlandske. Alt efter sæsonen vil menukortet derfor variere, siger hun.

Og skulle man forelske sig i en vin i vinudsalget i kælderen, er det muligt at tage den med op i restauranten og nyde den til maden - mod en merpris naturligvis.

- Men vi vil have et fornuftigt udvalg af vine på menukortet som alle kan købes på glas eller flaske.

Bageren er åben hver dag fra klokken 6.

- Caféen og bagerudsalget er åben alle ugens dage - og derudover til 22 torsdag til lørdag, hvor serveringen efter 17 styres fra vinbaren, forklarer hun.

Første varme ret på menukortet torsdag bliver i øvrigt Ungarsk Gullasch med surdejsbrød fra Pabst er lavet af Louise Buhl Skjold, der tidligere har været med i iværksætteri som bestyrer af caféen i Pilgrimshuset i Maribo. Er man mere til den lette sult, kan man købe tapas for 150 og meget andet lækkert fra spisekortet.

  • Louise Buhl Skjold (tv) og Dorthe Christina Petersen glæder sig til at byde kunderne velkomne i Vin og Brød. Foto: Anders Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Dølle

Sådan gik det: Dølle-formandens dom over et uforudsigeligt marked

Dølle

Galningen fra Give har en Dølle-brandert på ønskelisten

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Guldborgsund

Musiker og komponist Peter Abrahamsen er død

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Dølle

Anemone havde styr på fars prutter: Tyven var Preben Pølsesnak

Guldborgsund

Koster 26 millioner årligt: - Det er åbenlyst uretfærdigt

Lolland

Så er foråret skudt i gang

Dølle

Masser af mennesker og traktortræk

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle

Dølle

Regn skabte smat på pladsen - men nu skinner solen igen

Dølle

Siden 1980: Preben har aldrig misset et eneste Dølle

Dølle

Timelang kø: Nu har Dølle truffet en beslutning

Annonce
Annonce
Dølle

Næsten historisk: - En af de dage med allerflest i teltet

Dølle

Ørkenens døtre og Mario Sisters glæder sig: - Vi har varmet lidt op hjemmefra

Dølle

Musikken sætter gang i festen: - Vi kommer fra Døllefjelde-Musse ...

Sport

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget

Nykøbing

Jubel i Nykøbing: Nyslået Lotto-millionær

Dølle

Nu er den væk: Hvad betyder det for Dølle?

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?