Annonce
Ugeavisen Lolland

Mere plads i julegave

Tommy Hansen har fået installeret lifte, som kan klare 5 ton - og lifte, som er specialbygget til elbiler. Foto: Daniel Brøns
Julen 2022 venter ejeren af Maribo Bilcenter bliver en af de travleste nogensinde. Men også en af de bedste, for han skal overtage et splinternyt værksted med masser af plads – og udstyr til at håndtere store biler også.

MARIBO: Sikke meget plads. Det er det første, man bemærker, når man træder indenfor i det, der skal blive til Maribo Bilcenter den første hverdag i det nye år.

Og ejeren af bilcentret Tommy Hansen kan slet ikke vente på at tage den nye gave i brug. Og det ikke kun på grund af de rummelige indendørs forhold med mange lifte og god plads til værktøj og udstyr.

- Ved værkstedet på Brovejen er vi også så presset udendørs, at det kan være svært for kunderne at finde parkering. Det bliver helt slut, når vi indtager bygningen ved afkørsel 48, hvor vi fortsat vil være meget synlige, siger Tommy Hansen, der siden han overtog Maribo Bilcenter for seks år siden konstant har været i vækst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Først til nytår får jeg plads til alle de folk, som vi burde være, og det bliver mine mekanikere glade for, for indtil nu har vi måttet klare os med lidt for få ressourcer, siger han.

Mere effektivt

Det nye sted får værkstedet ikke kun flere ressourcer. Det får også bedre mulighed for at arbejde effektivt.

- Er der plads til at hænge værktøjet logisk, og er der plads til rigeligt med lifte, så skal man ikke rykke rundt på tingene hele tiden, og det sparer rigtigt meget tid og frustration også, siger han og viser en lang række af lifte, der egner sig til hvert deres formål.

- Moderne lifte gør det nemmere at komme rundt om bilen mens man arbejder – og så skal man have nogle særlige lifte til elbiler, siger han og tilføjer, at der nu også er lifte, der kan løfte hele fem tons – mod tidligere højest 3500 kilo.

- Så kan vi servicere flere autocampere og håndværkerbiler, der kan være fyldt med værktøj og andre ting, siger han og viser værkstedets store dæk-værksted, hvor der vil være alt i udstyr til at ordne dæk.

- Næsten alt arbejde med dæk kan i fremtiden ordnes i ergonomisk arbejdshøjde og uden tunge løft på vores dæklinje. Det bliver et stort fremskridt, siger han og viser en elevator, der løfter dækkene op på første sal, hvor der kan opbevares dæk for kunderne.

Miljøet i centrum

Ved byggeriet er der også blevet taget højde for, at energiforbruget skal i bund. Derfor er der installeret solceller og varmepumpe – men desværre ikke fjernvarme, da fjernvarmen ikke er indlagt i industriområdet.

En god nyhed er dog, at Tommy Hansen fik bestilt det store byggeri, inden krigen i Ukraine brød ud – og det hele derfor har holdt budgettet.

- Jeg har kun ros til overs til Henrik Lund Lauridsen, der er hovedentreprenør på byggeriet. Alt er blevet, som vi har aftalt, og tidsplanen ser ud til at holde siger han. Lige nu er det især arbejde på badeværelser, som mangler, ligesom der mangler fliser, maling og spartling på gulve, vægge og lofter.

Ud over værksted bliver der i øvrigt også bilsyn i hallen.

  • Tommy Hansen har fået installeret lifte, som kan klare 5 ton - og lifte, som er specialbygget til elbiler. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Refas bommert: Skal betale en million i erstatning

Guldborgsund

Thea, Iben og Mark overværede voldsomt overfald: Løb ud af bus for at redde offer

Lolland

Giraf født på Lolland

Indland

34-årig fængsles for hackerangreb mod offentlige myndigheder

Lolland

Grusom sag for retten: Mor og stedfar tiltalt for drab på spædbarn

Indland

Med lynets hast var pengene væk

112

Afsløret: 'Virkede noget påvirket', da han kom med færgen

Lokal nyt

Regional tv-kanal i fyringsrunde

Vejret

Risiko for tåge og glatte veje i morgentrafikken

Indland

Kommuner efterlyser flere praktiserende læger

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

112

Måtte betale 3.000 for sin dumhed

Guldborgsund

Forskningsprojekt afdækker: Her er tilflytterne til Guldborgsund Kommune

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

Ugeavisen Lolland

Besøg ”byens mest børnevenlige museum”

Annonce
Annonce
112

211 taget i fartkontroller: En kørte 179 km/t

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Guldborgsund

Ny konstituering behandlet i byrådet: - Jeg anfægter lovligheden af det her

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold