Annonce
Ugeavisen Lolland

Nyt menukort hver måned

Chefkok René Trane på nyåbnede restaurant Tempus i sit hvide aftenforklæde. Kokkene bruger også sorte, de bruges til at arbejde inden gæsterne kommer. Foto: Tessa Jennie Ponder

Alle retter der serveres i restaurant Tempus, bliver fremstillet fra bunden.

På Torvet i Maribo har der de sidste tre uger været fuld knald på hos restaurant Tempus.

Tempus ligger i diskotek Mona Lisas gamle lokaler, men dem er der intet tilbage af i det store nyistandsatte restaurationslokale.

Køkkenet i det ene hjørne er åbent, så gæsterne kan følge med i madlavningen.

Menukortet har tilbud til det hurtige måltid og de mere længerevarende.

- Vi hedder Tempus, det betyder tid. Der skal være tid til at nyde maden, forklarer chefkok René Trane.

Tid var der dog ikke meget af op til åbningen. Først et kvarter inden restauranten slog dørene op første gang, var de klar med det hele.

Men allerede fra andendagen havde de ansatte styr på det hele.

- Vi har været godt fyldt lige siden, mange dage med helt udsolgt, fortæller René Trane.

Ingen spaghetti

Alt bliver lavet i restauranten. Blandt andet derfor indeholder børnemenuen ikke pasta med kødsovs.

- Der er ikke tid til at lave pastaen selv, forklarer han.

Menukortet byder alle dage på en husmandsret, samt en række retter, hvor man kan vælge tre, fem eller syv retter.

Husmandsretten er ny hver uge, resten af kortet skiftes ud en gang om måneden.

- Hvis vi skal lave det samme hele tiden, begynder vi at kede os, og hvis vi keder os sjusker vi, det er ikke spændende, fortæller René Trane.

Hans bud på god tid til maden er cirka toenhalv time til tre retter, tre timer til fem retter og omkring fire timer til syv retter.

Han er glad for at folk hurtigt har taget restauranten til sig. Noget han blandt andet kan se fordi, flere af gæsterne allerede har besøgt stedet flere gange.

- Det er også en grund til at skifte kortet en gang om måneden, så gæsterne kan spise nyt hver gang, fortæller René Trane.

  • Chefkok René Trane på nyåbnede restaurant Tempus i sit hvide aftenforklæde. Kokkene bruger også sorte, de bruges til at arbejde inden gæsterne kommer. Foto: Tessa Jennie Ponder
Annonce
Annonce
Annonce
Dølle

Masser af kontroller på vejene ved Dølle: Her er politiets status

Lolland

Kritik af Lollands skolevæsen: Kommunen ser med stor alvor på det

112

Helikopter måtte redde mand til havs

Indland

Statsministeren venter flere russiske hybridangreb

Dølle

12 Dølle-gæster måtte have hjælp: Fire bragt til sygehuset

Guldborgsund

Hhx-elever til gallafest: Se de flotte ankomster

Maribo

Frygter kolde radiatorer: Umuligt at levere nok varme

Guldborgsund

Gert gennemførte sit monster-projekt

Lolland

Flest i landet: Så mange dumper dansk og matematik på Lolland

Vejret

DMI: Mandag bliver våd, men så kommer forårssolen

Indland

DSB varsler forsinkelser og aflyste tog mandag morgen

Indland

Notat afslører stor forskel på adgang til behandling med ny kræftmedicin

Guldborgsund

Legendarisk kromutter: - Jeg har absolut ingen planer om at stoppe

Dølle

Benhårde Berit trods stenkast: Det er jeg altså ikke bange for

Kultur

Grøn melder udsolgt i halvdelen af årets koncertbyer

Annonce
Annonce
Dølle

Sådan gik det: Dølle-formandens dom over et uforudsigeligt marked

Guldborgsund

Koster 26 millioner årligt: - Det er åbenlyst uretfærdigt

Lolland

Så er foråret skudt i gang

Dølle

Lørdag på Dølle: Fra Keld og Hilda til Daze

Dølle

Galningen fra Give har en Dølle-brandert på ønskelisten

Dølle

Politiets status: Masseslagsmål og trusler på Dølle

Dølle

Masser af mennesker og traktortræk