Mad og sex hænger uløseligt sammen. Det skriver landbrugsraadets ugemagasin i dag
Mad og sex har mange ting til fælles. Begge dele er menneskelige behov, og alle vores sanser skal i brug, når vi nyder det, skriver Landbrugsraadets ugemagasin i dag, mandag.
Der er tre fødevarer, danskerne forbinder med både sex og romantik. Det er østers, rødt kød og chokolade. Det viser FoodCultures undersøgelse af danskernes forhold til mad og sex, hvor de blandt andet er blevet spurgt, hvilket af ordene sex, romantik, hverdag og skilsmisse, de forbinder mest med fødevarer som rosenkål, østers, ørred, sushi, is og mange flere.
Sexolog Joan Ørting er ikke overrasket over, at det er de samme tre fødevarer, der får topscore på både sex og romantik.
- Romantik er forspil til sex, ligesom mad kan være det i mange sammenhænge. Det kan også være forklaringen på, at der er flere, der forbinder mad med romantik end med sex.
Mens vi sidder og spiser den lækre røde bøf, sidder vi og fantaserer om, hvad vi skal gøre sammen med modparten, når maden er spist. Vi skaber billeder inde i hovedet, om de berøringer vi vil få og give, når måltidet er slut, og vi kigger hinanden i øjnene og skåler med tanke på efterspillet, siger Joan Ørting.
Ifølge undersøgelsen forbinder mange - specielt tynde mænd - rødt kød med hverdag, mens kvinder i større grad mener, at sex og rødt kød hænger sammen. - Mænd kan sagtens servere en rød bøf til en romantisk middag og forvente, at det giver gode tanker hos kvinden.
For hende er rødt kød mere weekendmad end hverdag, og det er i weekenden, vi har de største forventninger til sexlivet.
Sidst, men ikke mindst, kan det have en utrolig gavnlig effekt på aftenens forløb, hvis man har gjort sig den ulejlighed at tage et stykke chokolade med hjem og lægger det klar på hovedpuden. Det kan give et helt fantastisk knald, at man har tænkt tanken, mener Joan Ørting. Danmarks mest sexede mad Chokolade er da også Danmarks mest sexede fødevare, viser FoodCultures undersøgelse.
//ritzau//