Annonce
Underholdning

Smagen af Meyer

Claus Meyers nye kogebog, ?Smagen af Danmark? er en inspirerende og opmuntrende kogebog, som tager udgangspunkt i de råvarer, som vokser ud af landskabet. I bogen fortæller han også om sin kærlighed til frugt og barndommens æbleskud i Sundby L.

Seerne kunne lide Claus Meyers sommerserie på DR1 om dansk mad. Den var usnobbet og den viste, at der er masser af gode råvarer i alle egne af landet.

Nu har Claus Meyer skrevet en kogebog på baggrund af serien og her er 75 opskrifter, krydret med forfatterens oplevelser og tanker om netop de råvarer, som indgår i opskrifterne.

Sydfynske asparges med fjorddrejer, hesterejer fra Rømø, lam fra marsklandet, sønderjysk brødlagkage, sydesalt fra Læsø, honning fra den brune bi, brød fra Bornholms Valsemølle, muslinger fra Limfjorden og kernefrugt fra Lolland-Falster .

Lækkerierne vil ingen ende tage, og Pia Brittons fotografier er i høj grad med til at skærpe appetitten og give læseren lyst til selv at gå i gang.

Det sympatiske ved denne bog er dels Claus Meyers viden om varen, han ved, hvad han taler og skriver om, dels hans åbenlyse interesse og glæde ved at finde råvarer, som er enestående .

I bogens forord skriver Claus Meyer:

?Vi skal fremstille råvarer, som i kraft af det klima, det vand, det terræn, de vokser i, bliver enestående, og så skal vi forædle dem, så en voksende del af vores fødevarer gennem deres smag, duft og oprindelseshistorie smukt formidler deres (lokale) nordiske herkomst.?

Claus Meyer er også selv producent, idet han for nogle år siden købte en frugtplantage på Lilleø ved Askø. Forinden var han begyndt at producere balsamisk æble- og blommeeddike efter studier i Italien.

Claus Meyer fortæller også om sin barndom i Sundby L., hvor han og kammeraterne dyrkede æbleskud eller æblerov, som han kalder det, som den naturligste ting i verden. Man gik på rov i de store haver, og fyldte lommerne med æbler og pærer.

Et skud salthagl fra en luftbøsse hørte med til fornøjelserne for den trafik.

Lommepenge tjente den unge Claus også ved at arbejde i de lokale frugtplantager i weekender og skoleferier.

Mad i Norden

?Smagen af Danmark?

udgivet på Aschehoug

229 sider

299 kroner



Æblekage





Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Får kæmpebeløb til særlig have: - Jeg troede dårligt mine egne øjne

Lolland

3.900 besøgte Whitsun: Nu er regnskabet gjort op

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Guldborgsund

Usikkerhed om omdiskuteret præstegård: Køber er sprunget fra

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Guldborgsund

Lokale projekter får millioner fra fond: - Vi er meget glade og beærede

Lokal nyt

Glad formand: - Det er noget, jeg virkelig har kæmpet for i mange år

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde

Indland

Danmark skal gøre kræftkampen kunstigt intelligent

Lokal nyt

Ny aftale sikrer over to milliarder kroner mere til sundhed

112

Brand i Næstved sender ikke længere røg ind over beboelsesområde

Vejret

Nu er sommeren her: Så varmt bliver det på LF

Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Guldborgsund

Frank fra Kastaniegaarden til topmøde

Annonce
Annonce
Maribo

Renoveringskapløb: Flere huse ramt af råd

112

Bagagen lugtede mistænkeligt - og det var der en grund til

Guldborgsund

Simon Hansen ser tabte forældre

Guldborgsund

Nyt samarbejde? Kan ikke sige så meget konkret endnu

Sport

Nye tørre tæsk til chanceløse Nykøbing FC

Maribo

Karen Margrethe druknede i vandmasserne

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem