cookie-og-privatlivspolitik
Sådan så det ud under slukningsarbejdet tirsdag. Torsdag gentog det sig på stort set samme sted.
Foto: Johnny Rasmussen, arkivfoto

112

Ny naturbrand en halv meter fra tidligere brand

Mindre end to døgn efter, at brandvæsnet kørte fast på ud til en naturbrand på Falster, blev de igen kaldt ud til en ny brand nøjagtigt samme sted.
04. juni 2020 kl. 17:50 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det hører vist til sjældenhederne, at brandvæsnet to gange på godt 40 timer bliver kaldt ud til brande blot en halv meter fra hinanden.

Men det var ikke desto mindre, hvad brandfolkene fra Falck og Lolland-Falster Brandvæsen var ude for, da de torsdag kort efter klokken 11.15 blev kaldt ud til en mindre naturbrand i Hannenovskoven i nærheden af Virket på Falster.

For sent tirsdag eftermiddag havde de været ude for at slukke en stort set identisk brand blot en halv meters penge fra det nye brandsted.

Men hvor man tirsdag var lidt i tvivl om, hvorvidt det var et bål eller måske et cigaretskod, der var årsagen, så var der denne gang ikke megen tvivl om, at nogle efterladte cigaretskodder havde antændt lidt af bevoksningen på stedet, fortæller indsatsleder Johnny Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

- Branden var ikke så voldsom. Den dækkede vel kun, hvad der svarer til en murerbalje i areal, men det kan jo hurtigt brede sig, når det er så tørt, som det er i øjeblikket, siger indsatslederen.

Da brandfolkene rykkede ud til branden i tirsdags, kørte den forreste af brandbilerne fast i skovbunden, med det resultat, at de øvrige køretøjer heller ikke kunne komme frem til brandstedet.

Brandfolkene måtte derfor gå de sidste cirka 500 meter og fik efterfølgende slukket branden ved at hente vand i spande fra en sø, der ligger lige ved brandstedet.

Klog af skade valgte de derfor samme fremgangsmåde igen, og ligesom sidst fungerede den løsning glimrende. Det tog kun kort tid at slukke branden, hvorefter brandfolkene kunne trille hjemad igen.

Læs også: Måtte hente vand i spande for at slukke brandKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce