cookie-og-privatlivspolitik
En tidligere chef i Velux-koncernen er tiltalt for at have indsamlet forretningshemmeligheder om vinduesgiganten og optage et møde. Oplysningerne forsøgte han angiveligt at sælge til en polsk konkurrent. Han nægter sig dog skyldig. (Arkivfoto)
En tidligere chef i Velux-koncernen er tiltalt for at have indsamlet forretningshemmeligheder om vinduesgiganten og optage et møde. Oplysningerne forsøgte han angiveligt at sælge til en polsk konkurrent. Han nægter sig dog skyldig. (Arkivfoto)
Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

112

Tiltalt eks-chef i Velux optog møde: Var normal praksis

En tidligere Velux-chef er tiltalt for at optage møde og forsøge at sælge viden til konkurrent. Han nægter.
30. september 2020 kl. 13:46 Af Ritzau

Annonce

Der blev snakket om lukning af fabrikker, flytning af lager og interne omsætningstal på et fortroligt ledermøde i vindueskoncernen Velux i februar 2016.

Men en optager på den ene chefs mobiltelefon lyttede også med.

Den nu tidligere chef i Velux-koncernen er tiltalt for at have optaget mødet i februar 2016 og forsøgt at sælge optagelsen til en konkurrent.

Senioranklager Robert Hansen mener, at den tidligere chef med optagelsen ulovligt erhvervede forretningshemmeligheder.

Men det nægter den tiltalte eks-chef. Ifølge ham blev der ikke på mødet talt om, hvorvidt det var i orden at optage.

- Men det var normal praksis. Det vil min assistent også kunne bekræfte, siger den tiltalte eks-chef i Retten i Helsingør onsdag.

Lydfilen er blandt flere forretningshemmeligheder, som den daværende chef er tiltalt for at have forsøgt at sælge til konkurrenten Fakro.

Ifølge senioranklager Robert Hansen blev det på mødet indskærpet, at det ikke måtte optages. I retten onsdag afspiller han en del af lydfilen, men der er uenighed om, hvad der bliver sagt på optagelsen, som ikke er helt tydelig.

"No tape" - altså ingen optagelse - mener anklageren, at der bliver sagt. Den tiltalte og hans forsvarer, Jan Aarup, mener derimod, at der bliver sagt "no notes" - altså ingen noter.

Ifølge den tiltalte var indskærpelsen på mødet, at han ikke skulle tage det, der handlede om lukning af virksomheder med i referatet.

- Hvis han havde sagt: Nu slukker I alle sammen telefonerne, så havde det været at sige, at det var tophemmeligt. Men i denne her optagelse henvender han sig til mig personligt, fordi jeg var referent, siger han.

Foruden den tidligere chef er en anden mand tiltalt i sagen. Han er tiltalt for at have holdt møder med Fakro for at forsøge at sælge erhvervshemmelighederne. Han nægter sig også skyldig.

De er begge beskyttet af et navneforbud, hvilket forhindrer omtale af sagen på en måde, så de kan blive identificeret i en videre kreds.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce