cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Free/Colourbox, arkivfoto

Erhverv

Bygge- og anlægs-branche klædt på til anlægsprojekter

110 deltagere fra den lokale bygge- og anlægsbranche var mandag samlet til konference om kommende lokale anlægprojekter.
07. april 2019 kl. 14:19 Af Jesper Bøgh

Annonce

Business Lolland-Falster og Dansk Byggeri havde mandag på Saxkjøbing Sukkerfabrik inviteret til bygge- og anlægskonference med henblik på blandt andet at skabe vidensdeling i forhold til de lokale anlægsprojekter.

Ved konferencen deltog 110 fra den lokale bygge- og anlægsbranche samt tilstødende erhverv, hvor fokus også var på tiltrækning af arbejdskraft med de rigtige kompetencer.


Borgmestre deltog

På konferencen deltog landsdelens to borgmestre.

Holger Schou-Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune, fortalte om kommunens anlægsprojekt i 2019, der er på 383 millioner kroner, hvoraf der er forbrugt 181 millioner kroner.

John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune, fortalte også om anlægsprojekterne i kommunen. I 2019 er der afsat 321 millioner kroner til anlægsinvesteringer, og i hele perioden 2019-2022 er der afsat 632 millioner kroner til anlægsinvesteringer i Guldborgsund Kommune.

Målet for konferencen var at stille de lokale virksomheder stærkere til at byde på opgaverne.


Levede op til mål

Forretningschef for industri og anlæg i Business Lolland-Falster, Mads Stærk, finder, at konferencen levede fuldt op til dette mål.

- De lokale virksomheder blev klædt godt på med informationer om de lokale anlægsprojekter. Det kræver oplysning, kontakter og kompetencer. I Business Lolland-Falster er vores næste skridt at sikre, at de lokale virksomheder gør brug af hinanden og indgår i klynger, så de får mulighed for at byde på de store anlægsprojekter og derigennem skabe lokale arbejdspladser og vækst, siger Mads Stærk.

Konferencen satte også fokus på andre temaer, blandt andet initiativet "Rekruttering fra Kanten", der handler om at matche borgere uden for arbejdsmarkedet med de lokale virksomheders behov for arbejdskraft.

CELF beskrev mulighederne for efteruddannelse og praktikanter. Endelig deltog Femern Belt Development på konferencen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce