cookie-og-privatlivspolitik
Troels Frandsen er ny formand i Danske Sukkerroedyrkere.
Foto: Privat

Erhverv

Formandsskifte i Danske Sukkerroedyrkere

Danske Sukkerroedyrkere har foretaget et skifte på formandsposten, hvor Jørn Dalby efter 18 år på posten er afløst af Troels Frandsen.
26. juni 2020 kl. 21:54 Af Jesper Bøgh

Annonce

Jørn Dalby løftede i forbindelse med foreningens generalforsamling i marts sløret for, at han snart ønskede at give formandsstafetten videre, og bestyrelsen har på et møde mandag valgt næstformand Troels Frandsen som ny formand.

Jørn Dalby har været medlem af bestyrelsen i Danske Sukkerroedyrkere siden 1991 og har siden 2002 bestridt formandsposten. Jørn Dalby begyndte sit foreningsarbejde inden for sukkerroerne med sæde i repræsentantskabet for Sukkerfabrikken Nykøbing i 1986.

Efter salget af andelsfabrikken til det nuværende Nordic Sugar i 1989 indtrådte han i bestyrelsen for Nykøbing Dyrkerforening og kort efter i bestyrelsen for Danske Sukkerroedyrkere.

Jørn Dalby fortsætter i bestyrelsen frem til foreningens generalforsamling i marts 2021, hvor han har annonceret sin udtræden.

Jørn Dalby har undervejs favnet bredt i sit arbejde for roedyrkerne både nationalt og internationalt i Europa og på verdensplan.

Jørn Dalby er bosiddende i Stavreby på det sydlige Falster, hvor sukkerroer naturligvis er en del af sædskiftet på ejendommen, der drives med ren planteavl.

Troels Frandsen har været medlem af bestyrelsen i Danske Sukkerroedyrkere siden 2008 og fra 2018 som næstformand. Forud for det var han medlem af lokalbestyrelsen i den daværende Nykøbing Sukkerroedyrkerforening.

Troels Frandsen har de seneste år været en del af Danske Sukkerroedyrkeres forretningsudvalg og ordfører for fabriksudvalget og har således stor erfaring med i bagagen til formandsarbejdet.

Troels Frandsen har en landbrugsbedrift med plante- og slagtesvineproduktion i Vantore ved Nysted.

Som ny næstformand i foreningen er valgt Henrik Hansen fra Rødby på Lolland.

Henrik Hansen blev valgt ind i bestyrelsen i Danske Sukkerroedyrkere ved generalforsamlingen i marts 2020 og driver en planteavlsbedrift med blandt andet sukkerroer.

Skiftet markeres med en reception senere på året, når det igen bliver muligt at mødes i en større forsamling. Tidspunktet er endnu ikke fastlagt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

AF: LINDA SOMMER

18 kommunale p-pladser lige… 14. november 2020 kl. 13.23

Annonce