cookie-og-privatlivspolitik
Blandt børnene var det spændende at se de store traktorer i aktion.

7

Billeder

Blandt børnene var det spændende at se de store traktorer i aktion.
Foto: Denny Michael Jakobsen

Landbrugsnyt

Elever holdt minidyrskue

Elever fra Landbrugsskolen i Høng inviterede omverdenen indenfor, da de holdt minidyrskue på skolelandbruget Torntofte.
24. maj 2019 kl. 10:07 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Der var søde små kaniner, men også masser af hestekræfter, store maskiner og traktortræk.

Der var lidt for både store og små på årets minidyrskue på skolelandbruget Torntofte, som bliver passet af elever fra Landbrugsskolen Sjælland i Høng.

Vejret viste sig fra sin gavmilde side med masser af sol, og mange vuggestuer og børnehaver fra Høng-Kalundborg-området havde derfor om formiddagen lagt vejen forbi, så de små poder kunne se, føle og røre ved dyrene.

Der var både heste, geder, høns, kalve, kaniner og marsvin. Særligt kaninerne var populære hos børnene, som nussede dem til den store guldmedalje.

Skolens elever stod selv for at guide og fortælle gæsterne om dyrene. Deriblandt var Monique Jensen, som læser til dyrepasser, Michelle Olsson, der læser til heste manager og Fenja Møller Jensen, der læser til landmand med speciale i husdyr, som Landbrugsnyt fangede.

- Vi fortæller om dyrene og lader børnene sidde og nusse dem, så børnene får en god oplevelse. Vi har vel haft 10-15 forskellige institutioner forbi i løbet af formiddagen. Det er hyggeligt og lærerigt at give vores viden videre til dem og se dem blive glade. Vi vil gerne vise, hvad vi går og laver på skolen, fortalte de tre piger, som viste rundt ved kaniner, marsvin, geder og høns.

- Vi får mange spørgsmål om, hvad dyrene hedder, hvor gamle de er, og mange spørger, om kaninerne spiser gulerødder og halm, og så fortæller børnene om deres egne dyr derhjemme, fortalte Fenja Møller Jensen.

På grund af frygt for hesteherpes var hestestalden lukket for besøgende i år, men i hestefolden var det muligt at se elevernes egne heste.


Maskinerne trak

Mange af børnene var dog ikke kun interesseret i dyrene, men også de store traktorer. Og dem var der mange af. En sand perlerække af traktorer i forskellige størrelser fra mange forskellige årgange og fabrikanter stod linet op. Og børnene fulgte interesseret med, da banen til traktortrækket senere på dagen blev gjort klar, og traktorerne prøvekørt af de mange unge motorinteresserede elever.

Linda Manly fra Kalundborg havde taget sit barnebarn Liam på to år med på minidyrskue, fordi, som hun sagde:

- Han er vild med traktorer.

Han havde da også været henne og se de store maskiner og kørte rundt på en legetøjsmodel af slagsen, da Landbrugsnyt kom forbi.

- Det er et godt arrangement, hvis man er interesseret i landbrug. Lige nu får landbruget ingen god omtale i medierne, men jeg håber da, at der kommer mange i løbet af dagen og ser, hvad eleverne laver og får lyst til at arbejde inden for landbruget. Det er mit indtryk, at Landbrugsskolen har et godt ry, sagde hun.


Quiz og veterantraktorer

Interesserede kunne på minidyrskuet få en snak med lærere og vejledere og information om de forskellige uddannelsestilbud.

I en af de store haller var der grise-tema, hvor man kunne blive klogere på grisen, og elever havde lavet quizzer med præmier. I en quiz skulle gæsterne gætte udskæringernes placering på grisen og i en anden tippe en 13'er med forskellige spørgsmål om grisen som Hvor mange unger får en gris normalt? eller Hvor stammer Duroc-racen fra? med tre svarmuligheder til hver.

Udenfor udstillede Dansk Veteran Traktor Klub en række gamle modeller, heriblandt en Ford Model 1210 fra 1983, som var meget populær blandt børnene, der ville op at sidde i den lille traktor.

- Alle ungerne ville op og sidde i den, det er nok størrelsen, der gør det. Havde jeg taget penge for det, var jeg blevet millionær, sagde traktorens ejer Frank Petersen fra Kærrebjerg i Bildsø med et smil på læben.

Han medbragte også bl.a. en rød Bukh D2-30 fra 1957 og en hvid David Brown Selectamatic 880. På Kærrebjerggård har han 85 gamle traktorer, den ældste stammer helt tilbage fra 1921.

- Det er 10. år, vi er her på minidyrskuet. Vores ungdom skal også se, at der er andet end de nye traktorer, Og så er det sjovt at komme tilbage til Landbrugsskolen og møde gamle lærere og landmænd, sagde Frank Petersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her