cookie-og-privatlivspolitik
Regeringen vil sætte 2,5 milliarder kroner af til bedre børneinstitutioner frem mod 2020. Men der skal ikke indføres minimumsnormeringer, og det vækker kritik. RB PLUS  (Peter Klint/POLFOTO/arkiv)
I denne uge kan man indtil fredag formiddag donere bamser i en kasse i blandt andet Kvickly i Nykøbing og SuperBrugsen i Nørre Alslev og Sakskøbing og deltage i en stille demonstration. Bamserne doneres til velgørenhed. Arkivfoto
Foto: KLINT PETER/POLFOTO

Lokal nyt

Demonstration for flere voksne

I denne uge foregår en stille demonstration, der skal holde politikere oppe på prioriteringen af lavere normeringer i daginstitutionerne.
08. september 2020 kl. 17:19 Af Maria Glasius Lange

Annonce

Sidste år førte landsdækkende demonstrationer med sloganet "Hvor er der en voksen" til en landspolitisk vedtagelse af, at der senest i 2025 skal være indført minimumsnormeringer i daginstitutionerne.Nu følger en ny demonstration op på den beslutning for at markere, at det fortsat er noget, der ligger forældre og pædagoger på sinde. Måske kan det ligefrem fremskynde processen lokalt, lyder det fra Jacqueline Valentin Szwiec-Berthou.

Hun er ansvarlig for Guldborgsund-udgaven af den store demonstration, der lørdag finder sted foran Christiansborg i København. Men set i lyset af coronasituationen bliver denne demonstration noget anderledes.

Siden lørdag har man kunnet donere bamser i seks forskellige butikker i Guldborgsund Kommune.
Meget gerne med en lille besked skrevet på en gul post-it eller lignende.

Bamserne samler hun ind fredag formiddag og sætter op foran rådhuset i Nykøbing i en time for at illustrere ønsket om at passe på sine børn.

Derefter samler hun dem ind igen og kører til København, hvor bamser fra hele landet samles til en stille demonstration foran Christiansborg.

Imens kan alle interesserede sidde hjemme og følge med via et link. Antallet af seere vil senere blive sendt til politikerne sammen med de mange gule sedler.

I Fredensborg og Københavns kommuner har man lovet minimumsnormeringer allerede til henholdsvis næste år og om to år. Og hun oplever også en velvillighed i Guldborgsund Kommune.

- Vi er absolut ikke dem, der ligger dårligst i forhold til normeringer, siger hun, der nu er spændt på, om nogle af de kommende millioner til kommunen fra staten kan bruges på børnene.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce