cookie-og-privatlivspolitik
refa fastholder lukning af genbrugspladser.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Genbrugspladser åbner ikke foreløbig

Ekstra meget tid til havearbejde og oprydning giver ekstra meget affald og ting til genbrug. Men Refa fastholder lukning.
26. marts 2020 kl. 12:10 Af Margit Olsen

Annonce

De lokale genbrugspladser forbliver lukkede for private – også i påsken.

Bunkerne af haveaffald og oprydningen må blive hjemme hos borgerne i lang tid endnu.

Refa afviser at åbne de 14 lokale genbrugspladser for private. Erhvervsdrivende kan dog nu komme ind på de lokale genbrugspladser via en tidsbestilling.

Bestyrelsesformand hos Refa, Poul-Henrik Pedersen, fastholder, at pladserne ikke bliver åbnet før tidligst på den anden side af påske for private brugere.

- Vi er i bestyrelsen klar over, at lukningen af genbrugspladserne kommer ubelejligt for alle dem, der gerne vil i haven eller rydde op i kælder, loft og garage.

- Jeg forstår fuldt ud frustrationerne hos alle dem, der er sendt hjem eller måske oven i købet har mistet deres job og derfor gerne vil bruge deres tid og energi til noget fornuftigt. Men vi bliver nødt til at stå fast. Der er brugt milliarder af kroner på at lukke Danmark ned, dæmpe aktiviteten i samfundet og reducere smittespredningen. Det skal vi ikke undergrave. Refa skal følge myndighedernes anbefalinger – ligesom alle andre affaldsselskaber og kommuner gør i hele landet, siger Poul-Henrik Pedersen.

I Silkeborg er det forsyningsselskabet, der står for genbrugspladserne, og her mener man ikke at være underlagt anbefalingerne om at holde lukket.

Og i det jyske fungere det fint, siger bestyrelsesformand i Silkeborg Forsyning, Jarl Gorridsen, til TV2 Østjylland.

Han forsikrer, at sikkerheden er helt i orden.
- Det hele er tjekket. Pladsernes størrelse, personalet er uddannet, der er skiltet, og så sørger vi for, at der ikke kommer for mange ind ad gangen, siger bestyrelsesformanden i Silkeborg til TV2 Østjylland.

- Vi har rådført os med myndighederne. Både den store Covid-19 Kommission og de lokale politimyndigheder omkring det her. Det hele er tjekket, siger den jyske bestyrelsesformand til TV2 Østjylland.

Hos Refa fastholder man, at genbrugspladserne skal holdes lukket for private i kampen mod coronasmitte.

- Smittespredningen skal undgås eller dæmpes. Det har Refa gjort ved at sende alle ansatte hjem, som ikke varetager en kritisk funktion.
Genbrugspladserne er ikke en kritisk funktion. Energiproduktion og tømning af dagrenovation er kritiske funktioner, som naturligvis opretholdes.

- Det er udstedt forsamlingsforbud indendørs og udendørs. Der må maksimalt være 10 personer samlet på et sted. Refa kan ikke håndhæve et forsamlingsforbud på genbrugspladserne - slet ikke i påsken, hvor der traditionelt er høj aktivitet på genbrugspladserne, slår Refa fast i en pressemeddelelse, som er udsendt torsdag.

Da genbrugspladserne på Lolland-Falster lukkede fredag 12. marts, blev der samtidig tilbudt den mulighed, at håndværkere kunne aflevere genanvendeligt affald på Refas to miljøcentre i Hasselø og Gerringe.
Nu er den service udvidet, så håndværkere og andre erhvervsdrivende kan komme på de lokale genbrugspladser også.

Håndværkere og alle erhverv med et cvr-nummer kan ringe på 54 84 14 00 og bestille tid på en genbrugsplads.

- Vi skal nok melde ud i god tid, når det igen bliver muligt at åbne genbrugspladserne for private, siger kommunikationsmedarbejder Kenneth Prehn.

Lige nu er genbrugspladserne lukket til og med 13. april. En lukning, som kan forlænges.

Læs også: Hvem lukkede genbrugspladsen?KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce