cookie-og-privatlivspolitik
Der er i kommunens nye kontrakt med rottebekæmperen stillet en række krav til kvaliteten af arbejdet, herunder opfølgning, samt anvendelse af rottehund.
Der er i kommunens nye kontrakt med rottebekæmperen stillet en række krav til kvaliteten af arbejdet, herunder opfølgning, samt anvendelse af rottehund.
Foto: Per Rasmussen/arkiv

Lokal nyt

Rottebekæmpelse bliver dobbelt så dyr

Nye regler for bekæmpelsen af rotter gør, at prisen til næste år bliver sat op til over det dobbelte.
22. september 2020 kl. 17:00 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

GULDBORGSUND Ejere af fast ejendom i Guldborgsund Kommune skal til næste år betale mere for rottebekæmpelsen.

Det er i dag lovpligtigt at anmelde til kommunen, hvis man ser rotter på sin ejendom. Bekæmpelsen koster til gengæld ikke noget for den enkelte, da det hele finansieres af det såkaldte rottegebyr.

Rottegebyret er fastsat som en del af ejendomsværdien og ligger i dag på 0,058 promille af ejendomsværdien. Fra næste år skal den dog stige til 0,120 promille.

Det betyder, at der ved en ejendomsvurdering på en million kroner fra 2021 skal betales 120 kroner om året for rottebekæmpelsen mod i år 58 kroner.

Rottegebyret blev også forhøjet i år fra 0,038 promille til de nuværende 0,058.

Gebyrstigningen blev godkendt på Guldborgsund Kommunes teknik, miljø og ejendomsudvalg i sidste uge og skal efterfølgende også godkendes af både økonomiudvalg og byråd.

Årsagen til stigningen skyldes nye regler om blandt andet rottespærre ved både private og offentlige institutioner samt krav til responstider for bekæmpelsen også i weekender.

Dette har gjort, at udbudsprisen er blevet højere end kommunens nuværende kontrakt, der udløber ved årsskiftet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce