Annonce
Lokal nyt

Sætter ekstra tryk på for at løse mandskabs-problemer

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Kriminalforsorgen erkender, at mandskabsmangel presser fængselsbetjentene i Storstrøm Fængsel. Men man arbejder på at løse problemet.

Fængselsbetjentene i Storstrøm Fængsel føler sig pressede af en stigende arbejdsbyrde og senest planer om at indføre flere 12-timers vagter for at afhjælpe mandskabsmanglen.

Det fremgik som omtalt i går, mandag, af et læserbrev, som fængselsbetjentenes tillidsmand Mads Holgersen og suppleant Kenneth Winther har sendt til folketidende.dk.

Det betyder ifølge fængselsbetjentene blandt andet, at der udover 12 timers arbejde i træk for fængselsbetjentene også vil være flere indsatte, som fremover skal låses inde i 12 timer ad gangen med formodet ringere resocialisering til følge. Dertil kommer, at fængselsbetjentene frygter, at de ekstra timer, som 12-timers vagterne vil udløse, skal bruges til at åbne endnu en bygning i fængslet og dermed øge antallet af indsatte.

- Hvis mandskabet ikke er til det, må man indrette belægget efter mandskabet. Har koncern- og områdeledelsen en opfattelse af, at overarbejde er et gode? Det er i så fald fuldstændig fejltolket, skriver Mads Holgersen og Kenneth Winther blandt andet.

Folketidende har forelagt fængselsbetjentenes indlæg og kritik for områdedirektør Rasmus Andersen fra Kriminalforsorgen.

Han erkender, at der er mangler fængselsbetjente i Storstrøm Fængsel, men han tilføjer, at man arbejder hårdt på at løse problemerne.

- Der mangler fængselsbetjente på fængslet. Rigtig mange. Det løses dels ved udlån fra andre institutioner på Sjælland og fra Jylland, dels ved overarbejde og dels ved en kritisk gennemgang af de funktioner, betjentene varetager, hvor vi bytter dem ud med civilt personale.

- Og så ændrer vi også - midlertidigt - på, hvor længe de indsatte er indelukket på deres celler. Lidt længere indelukning, 12 timer i stedet for 11, betyder, at der ikke skal bruges så mange betjente til dækning af døgnet, skriver Rasmus Andersen i sit svar og tilføjer:

- Det betyder selvfølgelig, at mængden af vagter, der skal dækkes, skal gå op med, at der bliver flere 12-timers vagter, end der har været. Det betyder ikke, at alt bliver 12-timers vagter.
- Der er andre former. Samtidig er der faktisk rigtig mange 12-timers vagter på Storstrøm Fængsel i forvejen.

- Til gengæld skal hver enkelt betjent have færre vagter for at få en 37-timers arbejdsuge. Og da der samtidig bliver færre vagter i alt, bliver presset af tvungent overarbejde også mindre.

Rasmus Andersen forklarer videre, at den bygning, som nu snart skal tages i brug, har været i brug tidligere, hvor den blev brugt til at huse indsatte og mandskab fra Køge Arrest, mens arresten var under ombygning.

Men de 12 timers indelukning af indsatte i deres celler skal ifølge Rasmus Andersen være med til at hjælpe på mandskabsmanglen, da der skal bruges færre fængselsbetjente i de perioder, hvor de indsatte er låst inde i deres celler.

- Og så sætter vi ekstra tryk på alle måderne at få løst mandskabsproblemerne på - navnlig udlån og fjernelse af betjente fra andre funktioner. Det kan være, at vi i en kort periode på en til to måneder må forberede os på, at personalet igen får ekstra meget at lave, fordi disse tiltag har en startperiode, men når tingene er i drift, bliver det samlede pres mindre end før, skriver områdedirektøren.

- Der er mange veje til at mindske trykket på betjentene. 12-timers indeluk er kun en af dem, og det står ikke alene. Det ville da ikke være god ledelse, slutter Rasmus Andersen.

Du kan læse hele indlægget fra tillidsmand Mads Holgersen og suppleant Kenneth Winther her.

Læs også: Tillidsfolk: Nej tak til 12-timers vagter i Storstrøm Fængsel

  • Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København