cookie-og-privatlivspolitik
Der bliver ikke mange nye ansigter på ældre- og sundhedsområdet foreløbigt.
Der bliver ikke mange nye ansigter på ældre- og sundhedsområdet foreløbigt.
Foto: Arkivfoto

Lolland

Ansættelsesstop i plejesektor

Der bliver ikke ansat med rund hånd i ældre- og sundhedssektoren i den kommende tid i Lolland Kommune. Budgettet skal række længere.
06. november 2020 kl. 08:59 Af Andreas Johansen

Annonce

LOLLAND Overskredne budgetter betyder besparelser. Så kort kan det formuleres i Lolland Kommune, og det gælder også på ældre- og sundhedsområdet, hvor der bruges mere, end der er afsat fra byrådet.

På mandagens møde i ældre- og sundhedsudvalget blev der fremlagt en opdateret udgave af den spareplan, som administrationen præsenterede for udvalget 31. august.

Blandt de punkter, der springer i øjnene, er punkt fire - et såkaldt "blødt ansættelsesstop".

På almindelig dansk betyder det, at der, som udgangspunkt, ikke ansættes personale, og at det allerede ansatte personale bliver nødt til at agere mere fleksibelt end tidligere, så enderne kan nå sammen i personplejen i Lolland Kommune.

- Budgettet har været svært at styre, især i år, og vi bliver nødt til at se på, om vi kan løse problemerne indenfor de givne rammer. Hvis der står en medarbejder i Rødby og ikke har noget at lave, så skal den måske hjælpe med at løse en opgave et andet sted i kommunen i et par dage, så vi ikke skal ud og hyre en vikar til mange penge. Vi skal kigge indad og løse det i kommunen med de ressourcer, vi har, så vi ikke bare går ud og ansætter, forklarer Tom Larsen (V), formand for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune.

Der skal arbejdes med at få det bedste ud af de ansatte, der allerede er i kommunen. Og det stiller krav til ansatte og ledere.

- Administrationen kommer til at sidde og kigge med på, hvordan vi kan drive vores forpligtelser bedst muligt. Der er ikke mulighed for bare at gå ud og ansætte en, med mindre det er absolut nødvendigt og noget, vi ikke på nogen måde kan klare selv, udtaler Tom Larsen.

Læs også artiklerne "Covid-19 tærer på budgetterne til sundhed" og "Øerne er blevet dyrere at servicere"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce