cookie-og-privatlivspolitik
Pigerne fik set eksempler på nogle af de membraner, som Alfa Laval udvikler og producerer til membranfiltrering, og hvad de kan bruges til. Jystyna Szczepanska, en polsk ingeniør, der har sin lavet sin master hos Alfa Laval og nu er ansat, viste to membranforsøg med øl og juice og satte pigerne i gang med også at prøve selv.

3

Billeder

Pigerne fik set eksempler på nogle af de membraner, som Alfa Laval udvikler og producerer til membranfiltrering, og hvad de kan bruges til. Jystyna Szczepanska, en polsk ingeniør, der har sin lavet sin master hos Alfa Laval og nu er ansat, viste to membranforsøg med øl og juice og satte pigerne i gang med også at prøve selv.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Unge piger mødte rollemodeller

Alfa Laval inviterede 36 piger fra 8.-9. klasse indenfor på den landsdækkende Girls' Day in Science.
07. oktober 2021 kl. 17:02 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV Girls' Day in Science sætter hvert år fokus på, hvad uddannelser indenfor naturvidenskab, teknologi, it og håndværk kan føre med sig - også for pigerne.

På den årlige kampagnedag inviterer virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner piger i 4.-10. klasse og i gymnasiet indenfor for at møde inspirerende rollemodeller, deltage i virkelighedsnære workshops og få inspiration til uddannelse, job og fremtid.

Industrikoncernen Alfa Laval deltog i år med alle fire danske sites i henholdsvis Aalborg, Kolding, Søborg - og Nakskov, hvor 36 piger fra Byskolen, Stenoskolen og Horslunde Realskole deltog.

- Vi vil gerne hjælpe til, at flere unge piger vælger en uddannelse indenfor STEM-fagene (Science, Technology, Engineering and Mathematics, red.), fortalte CEO for Alfa Laval i Nakskov Stine Grønnemose.

- Vi vil gerne være med til at nedbryde fordomme om, at piger ikke kan eller ikke passer ind på de uddannelser. Der er ingen forskel på, om man er mand eller kvinde, fastslog hun.

Annonce

På Alfa Laval var der derfor tilrettelagt et program, hvor pigerne blev budt velkommen af Stine Grønnemose, hørte kvalitetschefen Rikke Mortensen og udviklingschefen Katrine Poulsen fortælle om deres karriereforløb, hvorefter pigerne blev delt i tre grupper, som kom på rundtur på virksomheden og fik mulighed for selv at prøve kræfter med arbejdet med membraner.

Sammen med Jystyna Szczepanska, som er ingeniør, var pigerne med til at prøve at filtrere øl, så alkoholen forsvandt fra øllet, og at filtrere æblemost, så den blev helt klar, men uden at tabe sukkerindhold.

Jasmin, som går i 8. klasse på Stenoskolen, lyttede interesseret.

- Jeg synes, at de er gode til at forklare, og det er tydeligt, at de ved, hvad de taler om, og at de har en interesse i det, de laver. Det er meget inspirerende, fortalte hun.

Julie, som går i 9. klasse på Byskolen, var også begejstret.

Annonce

- Jeg synes, det er spændende, og jeg vidste slet ikke, at det her var i Nakskov, fortalte hun.

Ifølge Sanne Folmmann, som er lærer på Horslunde Realskole, er der ingen tvivl om, at dage som Girls' Day in Science hjælper de unge piger i forhold til at træffe et valg. Ligesom den giver dem et indblik i de muligheder, der er for karrierer i deres eget lokalområde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE