cookie-og-privatlivspolitik
Biler, som ikke automatisk tænder baglygterne, kan relativ kodes om eller få installeret automatisk baglys.
Foto: PR

Motor

Bilister glemmer stadig at tænde baglygterne

Både højere sikkerhed og udsigten til bøde taler for at huske at tænde baglygterne.
05. oktober 2020 kl. 18:00 Af Steen Nielsen

Annonce

Det burde ikke være nødvendigt, igen at råbe danske bilister op omkring bruges af baglyset. Men desværre så ser vi stadig mange gange om dagen biler uden lygterne tændt i dårlig sigtbarhed.

Det er simpelthen for dårligt - og ikke mindst farligt. Du udsætter både dig selv og andre for øget risiko for at blive impliceret i et færdselsuheld eller en alvorlig ulykke.

Mange biler på det danske marked er blevet leveret med kørelys, der kun tænder forlygterne, derfor skal man selv sørge for at tænde baglyset manuelt, når lysforholdene ændrer sig.
Og det kan åbenbart være svært at huske.
Gør du det ikke vanker der en bøde på 1000 kroner, hvis du bliver stoppet af politiet.

Ejer du en bil, der ikke automatisk tænder baglygterne, når det bliver mørkt, så få lavet en permanent løsning. Faktisk kan et ganske lille indgreb gøre lyset på din bil sikkerhedsmæssigt forsvarligt, så du slipper for bekymringerne.

Nogle nyere bilmodeller kan omkodes, så baglygterne tændes automatisk, så snart motoren startes – men det er langt fra alle.

Hvis din bil ikke har den mulighed, så findes der en anden løsning, der virker til langt de fleste biler på markedet. En simpel eftermontering af en lille kontrolboks, sikrer på samme måde, at bilens baglygter altid tændes, når motoren startes.

Det er en god investering, for hvem ønsker at blive overset af en bagfra kommende bil og ramt med alvorlige skader til følge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce