Annonce
Sport

Langt fra dansk rampelys har Mike fra Maribo høstet store trofæer

Mike Jensen var sidste år med til at vinde Champions League for Magdeburg. Her fejrer han det med sine danske holdkammerater Michael Damgaard (til højre) og Magnus Saugstrup (til venstre). (Arkivfoto).
Mike Jensen kan ikke prale af succes på den danske håndboldscene, men i udlandet har han spundet guld.

Mike Jensens meritter berettiger ham egentlig til at være et velkendt ansigt hos det danske håndboldpublikum. Men det er han ikke.

For en stund bliver han dog svær at komme udenom, når han med den mægtige ungarske håndboldklub Veszprem onsdag indtager Nordjylland for at slå Aalborg ud af Champions League lige før målstregen til Final 4.

- Vi er med på, at det bliver svært, men vi tror på, at vi tager den, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 29-årige keeper fra Maribo med en fortid i både HMH Maribo og Team Sydhavsøerne er ikke noget stort navn i Danmark, men siden 2019 har han levet et håndboldliv i udlandet spækket med succes, og i januar landede han en aftale hos en af verdens største klubber.

- Jeg havde egentlig lavet en aftale med dem fra sommer, men så ringede de og spurgte, om jeg kunne komme lidt tidligere. Det skulle jeg ikke bruge meget tid på at overveje, siger Mike Jensen.

Inden han tog til udlandet, var han reserve i Nordsjælland Håndbold, og det var de færreste, der kunne forudse, at han allerede fire år senere kunne prale af at have vundet både Bundesligaen og Champions League.

Det blev ikke desto mindre tilfældet.

Efter et par sæsoner hos den lille Bundesliga-klub Ballingen blev han headhuntet til Magdeburg, som i 2022 strøg til tops i den hjemlige liga og året efter i den mest fornemme europæiske klubturnering.

Skiftet fra Nordsjælland til Bundesligaen kom ikke, fordi han var blevet for stor til den danske liga. Nærmest tværtimod. Men det blev definerende for hans karriere, som ellers ikke så ud til at række til store triumfer.

- Jeg har gjort det på en utraditionel måde, men det var det skud, jeg havde i bøssen, for at komme til Bundesligaen. Og hvis man gerne vil vise sine evner frem, så er Bundesligaen et sted, man gerne vil være. Det var et sats, men heldigvis gav det pote, og jeg udviklede mig rigtig meget af at blive fuldtidsprofessionel.

- Man ser mange, der tager til Bundesligaen og kommer hurtigt hjem igen. Der er sindssygt meget tryk på, selv om man er i en bundklub. Så man skal være klar til presset, siger Mike Jensen.

Det var Mike Jensen, men på trods af de store triumfer er han aldrig blevet indkaldt til landsholdet, og måske derfor er han ikke blevet så folkekær som for eksempel Niklas Landin, Jannick Green og Emil Nielsen.

- Jeg har det rigtig godt med at leve lidt i skyggen. Det er ikke bevidst, men hvis der står et kamera, så går jeg gerne udenom. Jeg vil vurderes på mine præstationer og ikke på, hvordan jeg er som offentlig person. Så det gør mig ikke så meget, at jeg ikke er på alles læber derhjemme, siger han.

Han håber dog, at især én mand følger med, når han træder ind i buret.

- Jeg håber, Nikolaj Jacobsen kigger med, for jeg har selvfølgelig en stor drøm om at komme på landsholdet. Men som målmand er Danmark bare det sværeste land i verden at komme på landsholdet i, siger han.

Det er langtfra utænkeligt, at Nikolaj Jacobsen ser med onsdag klokken 18.45, når Mike Jensen er i buret for Veszprem, som møder Aalborg i Champions League-kvartfinalen, hvor ungarerne fører med et mål efter den første kamp.

/ritzau/

  • EHF FINAL4 Men''s Handball Champions League Finals - Final - SC Magdeburg v Barlinek Industria Kielce
    Mike Jensen var sidste år med til at vinde Champions League for Magdeburg. Her fejrer han det med sine danske holdkammerater Michael Damgaard (til højre) og Magnus Saugstrup (til venstre). (Arkivfoto).
Annonce
Sport

Nykøbing FC skifter ud på formandsposten

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

Annonce
Annonce
Lolland

Efter svindel-anklager: Nu reagerer TSØ's nye formand

Lolland

Problemer med lokalbanen: Indsætter togbusser

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Lolland

Borgmester efter TSØ-uro: Vi bakker fortsat op

Sport

Nykøbing FC skifter ud på formandsposten

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

112

Kraftig ild og overtændt i grusgrav: To bilbrande på seks minutter

Erhverv

Virksomhed på vej til Nakskov: Forventer at ansætte 80-90 medarbejdere

Guldborgsund

Falstring nomineret til nordisk musikpris

Udland

Trump-advokat: Se bort fra slibrige detaljer

Lolland

Kommune: Fejl på udsendte ejendoms-skattebilletter

112

22-årig sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Indland

Datatilsynet med alvorlig kritik i sag om nedbrud af NemID

Lolland

Slukkede brand i nat: Borger var vaks med haveslangen

Annonce
Annonce
Lolland

Efter hvidvask-afsløring: TSØ-formand går af

Samfund

Fængsel på jagt efter særlige bøger

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Guldborgsund

Rockerhistorie på Falster: Da rygmærkerne indtog den lille landsby

Lolland

Dokumentar afslører: TSØ-formand i hvidvask for millioner

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Sport

NFH-spiller gravid