Annonce
Sport

Tom Brady tryller videre på nye scener

Tampa Bay Buccaneers er for første gang i 18 år med i NFC-finalen - den ene af to kampe om en plads i Super Bowl. Det sker med Tom Brady, som kom til klubben inden sæsonen, ved roret. (Arkivfoto) Foto: Chris Graythen/Ritzau Scanpix

Tom Brady forlod de trygge rammer i New England Patriots, men er tilbage i kampen om en Super Bowl-billet.

I mange år var det nærmest en selvfølge.

Når Super Bowl-deltageren fra AFC - den ene halvdel af NFL - skulle findes, var Tom Brady og New England Patriots som regel involveret.

13 optrædener i AFC-finalen, som den ene af de to semifinaler til Super Bowl hedder, blev det til for Patriots i de 20 sæsoner, Brady var i klubben og den legendariske cheftræner Bill Belichick stod på sidelinjen.

Ni blev vundet, hvoraf seks af sejrene blev fulgt op med den helt store triumf i Super Bowl. Men sidste år sluttede den gyldne æra. Brady forlod Patriots for at prøve noget nyt.

Alligevel er næsten alt, som det plejer at være i denne sæson. For Brady står igen med muligheden for at indløse en Super Bowl-billet. Denne gang i den anden halvdel af NFL, NFC-konferencen, efter at have kastet sit tryllestøv ud over Tampa Bay Buccaneers.

Florida-holdet, som med 43-årige Brady ved roret efter 13 års slutspilstørke er tilbage i det sjove selskab og for første gang siden 2002 er nået helt til NFC-finalen.

- Grundstammen i Buccaneers' trup er den samme som de seneste par år, men Brady har modsat holdets tidligere quarterback formået at udnytte, at der er rigtig mange gode spillere på angrebet, siger Henrik Levysohn, der er vært på TV3 Sports NFL-udsendelser.

- Og så har han med sine tidligere bedrifter kunne give holdet håb. Han har bevist, at han kan vinde. Hele hans måde at gøre tingene på, den kultur han har medbragt, det smitter af på hele holdet, og det har været afgørende.

At Tom Brady skal spille i sin 14. konferencefinale er en imponerende bedrift. Flere af Bradys jævnaldrende er ikke engang i nærheden af at kunne matche ham på den front.

Den nu tidligere quarterback-profil Philip Rivers, som onsdag indstillede karrieren efter 17 år, deltog i en enkelt. New Orleans Saints-stjernen Drew Brees, som inden længe ventes at gå på pension efter 20 sæsoner, har spillet i tre.

Henrik Levysohn har da efterhånden også svært ved at finde ord, der kan beskrive det, Brady har opnået i sin karriere.

- Med hvert skridt Brady tager, kommer han ud, hvor ingen før har været. Han er i forvejen enestående, men en Super Bowl-sejr i år vil tage hans karriere til en helt anden dimension, fordi det vil være et bevis på, at han ikke kun vandt, fordi han var i Patriots og havde Bill Belichick som cheftræner, siger TV3 Sport-værten.

Modstanderen søndag aften er Green Bay Packers, anført af den storspillende quarterback Aaron Rodgers. Packers har hjemmebanefordel på grund af topseedningen i NFC-konferencen.

I bookmakernes øjne er Packers favorit til at tage sejren, men spørgsmålet er, om Brady stadig har nogle tricks i ærmet, han endnu ikke har vist.

Kampen fløjtes i gang 21.05 dansk tid.

Vinderen skal møde enten Kansas City Chiefs eller Buffalo Bills i Super Bowl 55. NFL-finalen spilles natten til mandag 8. februar.

  • Divisional Round - Tampa Bay Buccaneers v New Orleans Saints
    Tampa Bay Buccaneers er for første gang i 18 år med i NFC-finalen - den ene af to kampe om en plads i Super Bowl. Det sker med Tom Brady, som kom til klubben inden sæsonen, ved roret. (Arkivfoto) Foto: Chris Graythen/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet